streda 12. októbra 2011

Show must go on!

Ďalšie dejstvo  parlamentnej estrády je za nami.

Niektorí dosiahli, čo chceli, iní stratili, čo stratiť nemuseli.
Vláda spadla  a momentálne leží  prevalcovaná Eurovalom.

V koho prospech to všetko bolo?
Kto zo situácie najviac vyťaží?


No comment.

Hin sa hukáže! - myslím, že to je a takto znie  ten známy výrok protagonistu z Psohlavcov.

pondelok 10. októbra 2011

A predsa som mala pravdu!

Mafiánske  zoznamy vyšli z prostredia polície! Tí, ktorí páchajú tú trestnú činnosť v jej radoch tam, samozrejme, chýbali. 

Ukázalo sa vyšetrovaním a potvrdila nám to policajtka, ktorej uniforma a príslušnosť k polícii dodala ešte väčšie sebavedomie, ako onomu Bcpolišovi, ktorý si dokazoval svoju všemohúcnosť  na poslancovi Drotovánovi.

Nový dôkaz, že pod lampou  býva najväčšia tma ! A občan sa zbytočne usiluje , aby sa tam rozsvietilo! Jeho "nápady" o prípadnej korupcii vyšetrovateľa v pozadí sú sfúknuté ako sviečka - spolu s ním samotným - s dôrazným upozornením, že si má dávať pozor, lebo môže byť trestne stíhaný pre ohováranie orgánu!

Nuž neostáva iné, keďže  ani spoveď v kostole nie je ochránená pred ušami  donášačov,   ako ísť do hája a vyklopiť to bútľavej vŕbe - tá dokáže pochopiť, neruší v spovedi a nezastrašuje opovážlivého občana  možným trestným stíhaním.

Chudák Spišiak, chudák Lipšic!  Ešteže sa im podarilo páchateľku odhaliť a usvedčiť, ba sa aj dobrovoľne priznať. A to v pomerne rekordnom čase. Inak by sa napočúvali od tých, ktorí sú zasa  momentálne najmúdrejší pod slnkom Slovenskej republiky,  a ktorí  neberú vôbec na vedomie, že darovanému koňovi sa nemá hľadieť na zuby, najmä ak toho koňa zdedíš po predkoch.

Čo asi tak mala oná všemohúca za ušami, že ju vydierali? Toto uviedla  - podľa médií - ako dôvod svojho podlého skutku, ktorý jednoznačne ukazuje na neloajálnosť k svojmu chlebodarcovi - slovenskej polícii, ale najmä k slovenskému občanovi, z ktorého daní jej vyplácali mesačný žold a  ktorého mala chrániť pred kriminalitou a kriminálnikmi.

A koľko jej podobných "obetí" vlastnej chamtivosti a chuti po moci  na tom policajnom útvare ešte sedí? 

Mala vôbec oná expríslušníčka policajného zboru na vykonávanie svojej funkcie  príslušné vzdelanie, ale hlavne dostatočnú inteligenciu?  

Pravdepodobne nie, keď sa  nedokázala finančne bokom zabezpečovať tak, aby jej na to nadriadení neprišli!

A asi nepatrila medzi veľmi obľúbených kolegov, keď ju ostatní nepoučili ako sa "to" robí!

Dostanú výnosnejšie korytá?

Niektorí sudcovia sa zobudili. Uvedomili si, že ich diskriminačné žaloby nie sú opodstatnené! Najmä po tom, ako im ministerka spravodlivosti vysvetlila podstatu problému. Tak ich teda stiahli. Nepochybujeme mnohí, že  viacerí to urobili s vidinou  lepšieho a plnšieho válova.

Iní sa - naopak - rozhodli svoje diskriminačné  vidiny dôsledne brániť. Poodvolávajú sa proti zamietnutým žalobám pre nezaplatený súdny poplatok, ktorý nemohli zaplatiť - lebo sú sociálne odkázanými v sudcovskom stave. Kde by vzali na také vysoké súdne poplatky, keď na výživu jedného svojho decka potrebujú mesačne 40.000, korún - a predstavte si, akou núdzou trpia, keď majú tie decká tri!

Majú možnosť sa odvolať  proti zamietnutiu žalobných návrhov z titulu nezaplateného súdneho poplatku, informovala nás jedna z hlásnych trúb ovplyvňujúcich verejnú mienku, resp. vymývanie mozgov obyvateľstva.
 
Rada by som vedela, či sú medzi nimi aj  isté bratislavské  sudcovské svine, ktoré zabránili mne, v predmetnom období poberajúcej štátnu žobračenku,  domôcť sa svojho  ústavou mi garantovaného práva na prístup k súdu a spravodlivému súdnemu procesu pred nezávislým súdom -  práve preto, že som z neznalosti  súdny poplatok zaplatila nie okresnému súdu, ale súdu krajskému., a teda nie včas A toto sudcovská mafia s potešením, že má odo mňa na chvíľu pokoj, obratom využila proti mne a vec bleskovo "prejednala" tak, že uzavrela prípad s tým, že sa proti nemu odvolať už nemôžem!

Samozrejme, aj tu si našli  cestičku pre seba, ako sa dostať von zo šlamastiky - oni si mysleli, že žaloby sú proti štátu pre jeho nesprávny úradný postup, a v týchto veciach sa za návrhy neplatí! A teda nezaplatenie súdnych poplatkov bolo v súlade so zákonom!

Mimochodom, týmto odôvodnením len verejnosti dokazujú, že ani len zákony nepoznajú poriadne - nuž, keď nejeden získal diplom v rýchlovýkrmni  kádrov pre potreby "spoločnosti" - bez ohľadu na to, či to bolo v období pred prevratom, alebo po ňom. Pred prevratom si ho kúpil za  príslušnosť k jedinej ľud milujúcej  strane  a za vernosť jej  straníckej ideológii, dnes  príslušnosť k jej pohrobkom a ich  ideológii zlodejov rozkrádajúcich majetok štátu a okrádajúcich jeho občanov.

A určite nie som sama, komu je z nich  všetkých na grcanie.


nedeľa 9. októbra 2011

Bingo? Slovenské orgány činné v trestnom konaní čapli úplatnú levickú prokurátorku.

Tak sa zase jedna mrena ocitla v sieti. Ak by to bola šťuka, zrejme by sa nič okolo úplatkárskych chúťok nejakého dozerača na dodržiavanie zákonnosti v slovenskom prostredí  nedialo.

Čím nižší úplatok, tým väčšia pravdepodobnosť odhalenia korupčníka. (Tuším sa tomu hovorí nepriama úmera.)  Pretože sa o úplatok s inými nedelí.

Čím vyšší úplatok, tým  rýchlejšia  beztrestnosť páchateľa  a vyššia miera istoty aj pre tých, ktorí mu ju zabezpečia. (Tomuto sa , tuším, hovorí zasa priama úmera.) Pretože sa úplatok rozdelí medzi niekoľkých "zainteresovaných".


Desiatky ďalších  slovenských prokurátorov i prokurátorčekov oboch pohlaví zvyčajne nenachádza žiadne dôvody na to, aby   niekde objavilo -  či už v postupe orgánu, alebo v jeho rozhodnutí  - porušenie zákona,  ktoré by bolo dôvodom vec vrátiť a konať  v nej ďalej - s cieľom učiniť nielen pravde, ale najmä zákonu "zadosť".

Zažili ste už niektorého prokurátora, alebo policajta, či nebodaj sudcu, ktorý by pripustil, že urobil svinstvo, ku ktorému ho inšpirovala tučnejšia obálka odovzdaná v konšpiračnom byte?

Zažili ste niekedy, že iný z tejto branže vydal rozhodnutie, ktoré dokazuje, že jeho kolega postupoval v rozpore so zákonom? Zriedkakedy.  Vo výnimočných prípadoch, kedy sa na planš postavili proti sebe úhlavní ideologickí , alebo osobní nepriatelia.

Dotyčná prokurátorka bola :
l. začínajúca úplatkárka?  alebo  
2. obmedzená?  alebo 
3. neskonale drzá, z čoho vyplývala jej sebaistota pred nemožnosťou odhalenia? alebo 
4. taká naivná, že neobmedzene  dôverovala svojim kolegom?

Existuje aj ďalšia možnosť? 

Uvidíme, kam ju upracú - ťažko totiž niekto uverí tej možnosti, že by dostala čo i len tých 5 rokov  - keď majú aj mnohí  "iní" "za ušami"  - tí,  pred ktorými to dôkladne oplače.





piatok 7. októbra 2011

Nie je pomoc ako pomoc - jednému niekoľko vreciek múky a cestovín, inému na Metaxu a kaviár.

Liptovská dedinka ožila už od  rána neobvyklým ruchom. Stareny, v prevažnej miere --  lebo tie sa dožívajú vraj vyššieho veku  -- tlačili pred sebou dvojkolesové káričky, väčšieho, či menšieho obsahu, ktoré tu veľmi priliehavo kedysi pomenovali so socialistickými vymoženosťami a perspektívami harmonizujúcim  názvom -- blahobyt.
Názov tohoto účelného dopravného prostriedku, ktorý nepotrebuje nakŕmiť benzínom, aby sa dal do pohybu, pretrval -- kým  blahobyt sa rozplynul v nenávratnej perspektíve budúcnosti, ktorú pred sebou už dnešní dôchodcovia nemajú v skutočnosti žiadnu. Ak teda nerátame tento príspevok štátu na zvýšenie životnej úrovne tých, ktorí nemajú možnosti si ju zvýšiť ani len vlastnou prácou, nieto ešte špekuláciami a "privatizáciami" a  výška dôchodku im neumožňuje dôstojne prežívať starobu.
Nejedna si zničila zdravie v ťažkej drine v poľnohospodárskej výrobe, či továrni, nejeden na stavbách, no zväčša v bani.
A ako som si vypočula ráno v obchode, tak jedna pani sa ani tejto pomoci nedožila, aj keď sa zapisovalo do zoznamu "len v auguste". 
Niektorým odkázaným na túto pomoc v zmysle sociálnej medzinárodnej spravodlivosti pomohli  štátnu almužnu odviezť tí majetnejší na lízingových, alebo tí , ktorí sa už v predošlej ére pokladali za majetnejších, na  protosocialistických autách.

Strela vašim materiam, súdruhovia v Európskej únii!  Odhlasovávate pomoc nezodpovedným krajinám, ktoré si cez svoje ešte hlúpejšie a skorumpovanejšie vlády ako  tie naše narobili dlhov a cech máme platiť my - tu  na Slovensku!

Nezabúdate nám pripomenúť, že čoskoro aj my sa môžeme ocitnúť tam, kde sú  Grécko a jeho potenciálni  nasledovníci  - a budeme žobrať o pomoc a využívať tých, ktorí vytvárajú hodnoty v členských krajinách EÚ.

No, možno máte stopercentnú pravdu. Veď občanom tohoto štátu sa zdá, že robíte všetko preto, aby ste to tam dokerovali bez dodržiavania "dopravných" predpisov. A výdatných pomocníkov, ktorí vám idú po ruke máte v našich reprezentantoch moci.

Kam ste už dotlačili zdravotníctvo,  "drahí" všemohúci, pociťujeme na sebe všetci. Nielen pacienti, ale aj zdravotnícky personál. Moju zomierajúcu susedu Hanku prevážajú zo zariadenia do zariadenia, a naposledy ju neprijali na príslušné oddelenie nemocnice v meste - údajne len preto, lebo bola poistenkou poisťovne Apollo, ktorá sa spojila s Dôverou, a táto údajne nepodpísala dohodu s osobou, ktorá sa stala vlastníkom predmetného oddelenia, na ktorom ju mohli umiestniť a  nechať zomrieť v pokoji - dôstojne ako človeka.

Jedno tým Grékom závidím - že napriek všetkému sa dokážu masy spojiť do celku tak, že idú demonštrovať. Neviem síce, kto ich a ako k tomu motivuje, ale ak by sedeli doma, možno by im žiadna "podpora" zo spoločného hrnca  členských štátov EÚ, v ktorých ľudia poctivo pracujú a  hospodária zodpovednejšie,  a najmä zaujímajú sa o veci verejné - teda aj o to, koho , majú na čele štátu, nenapršala.

Možno, že príčinou nezáujmu slovenského občana sú práve tie bedárske dôchodky a občan sa drží aj po 22 rokoch starého známeho socialistického "rozčuľovať sa budem len do výšky svojho platu!"

Takže "milá" naša súčasná eštevláda!  Mysli na budúcnosť. Ale ber na vedomie aj súčasnosť - tá veru nie je pre väčšinu obyvateľstva ružová!

Vyjadri sa v mene tej mlčiacej väčšiny: 

EÚ, strč si Euroval za klobúk! Gréci, kto klame , ten aj  kradne!  Kradnete chlieb ľuďom v iných krajinách -- v tých, kde nielen platy, ale aj dôchodky sú také nízke, že špekulanti na vládnúcej úrovni vymysleli potravinovú pomoc - t. j. ako sa za peniaze štátu zbaviť svojich nepredajných prebytkov. 

Alebo sa, páni všemohúci, mýlim?


Demokracii ste v tomto štáte v jednomyseľnej zhode dávno podkopali základy, tak čo môže byť pre vás ten euroval?
Spoločnými silami ho určite položíte na lopatky -- ako tú ponovembrovú demokraciu na Slovensku i v Česku.

streda 5. októbra 2011

Hic sunt leones! -- alebo: Doteraz neprebádané územie poézie slovenskej poetky.








Na vôňach Zeme líham.
 

Mušľovým kľúčom

v hlbinách neba nad hlavou
svet si otváram.

Ľubovník zláskovaný

na rozjatrené rany v duši
zaránky  prikladám.







6. 10. 2011
copyright aut.

utorok 4. októbra 2011

A už sme doma? Najlepšou obranou býva útok! Veď účel svätí prostriedky.

Na internetových stránkach sa denník SME zaoberá pôvodom mafiánskych zoznamov.

Zdá sa, ako  vychádza  najavo , že tento vzácny produkt predsa je len únikom informácie  z prostredia policajných orgánov.

"Ľudia z tzv. mafiánskych zoznamov sa podľa Markízy chcú brániť aj na súde a na políciu chcú podať žalobu."

Napodobnia ukrivdených sudcov , ktorým sa nechcelo meniť scénu ani pre vyšší plat, niesť vyššie riziko, a preto sa nehnali útokom na Špeciálny súd.

A odrazu - vo vhodnej chvíli - začali pociťovať komplexy menejcennosti voči tým, ktorí sa na to odvážili a podujali.

A v momente prišli aj na spôsob, ako si svoje komplexy zahojiť. Popodávali diskriminačné žaloby - veď státisíce eur zo štátnej kasy im tie komplexy určite vylieči, ako sa snažia tvrdiť v návrhoch.

Bežný občan  sa ale proti nejednej svini v sudcovskom talári ani napriek zákonu 514/2003 Z.z. o zodpovednosti aj sudcov za škody spôsobené pri ich nedbalom výkone a doloženým faktom, nedomôže žiadneho odškodnenia.

Všetko okrútia vo svoj prospech cez kolegov  aj za výdatnej pomoci vyjadrení samotného MS SR, ktoré vás iba utvrdí v tom,  že ten zákon pre  bežných občanov určený nie je.
Jednu podobnú perličku som si práve včera prevzala na pošte.

Scenár sa opakuje. 
Vo vhodnej chvíli sa ktosi rozhodol, že pomôže diskreditácii súčasných vedúcich činiteľov MV SR , pretože niektoré zmeny v policajnom zbore sú pre mnohých podobných  Bcpolišovi  zo Sasinkovej  ohrozovaním ich pohodlnej existencie.

Najúčinnejším spôsobom je vyvolávanie všeobecnej nevraživosti voči Lipšicovi a Spišiakovi  (akoby bola polícia ich súkromným vlastníctvom, a nie orgánom, ktorý obsahuje rôzne zložky s množstvom podriadených, pričom zostáva otázne, koľko sa ich podriaďuje pracovnej disciplíne),  ktorí nedokážu zabezpečiť poriadok v Malackách - ale ako, keď tých neochotných prispôsobovať sa im zákon nedovolí vystrieľať?

Nedokážu zabrániť ani tomu, aby sa mafiáni za bieleho dňa, kedy je  možné výsledok ich práce "lepšie vidieť", neposielali na druhý svet. 
Ale ako tomu môžu zabrániť,  keď títo - na rozdiel od Dobrovodského, svoj úmysel do sveta nevytrubujú a odpočúvať ich nesmú!?


Akoby teda mohli mať všetko pod kontrolou, keď zhromažďovať údaje o osobách, kým neboli obvinené,  je trestné!
Keď majú množstvo podriadených, ktorí negujú ich úsilie z čírej nenávisti voči zmenám, pretože tie zmeny ich nielen obmedzujú, ale aj ohrozujú ich pokojnú existenciu v stojatých vodách slovenskej polície, a keď sú obaja  len v jedinom exemplári - ako každý z nás, a teda nemôžu súčasne byť na  mnohých iných miestach naraz, aby prípadne videli každému podriadenému "na prsty", aby osobne kontrolovali, ako si plní svoje pracovné povinnosti.


Ako a na základe  čoho by mohla polícia urobiť poriadok s Cigánmi/Rómami nielen v Malackách, ale aj inde, keď nesmie porušovať ich "ľudské práva"!

K nastoľovaniu poriadku príde až vtedy, keď psychicky vyčerpanému Dobrovodskému vytečú nervy a on uskutoční svoj zúfalý ohlásený čin?

Kdeže, nedajte sa pomýliť! Skôr, ako by to urobil, bude odoslaný na rekreáciu do niektorého psychiatrického zariadenia, kde mu už podobné nápady z hlavy vygumujú! A bude aj vlk sýty, aj ovca celá.
(Za vlka i ovcu si dosaďte konkrétnu osobu, inštitúciu či skupinu podľa vlastnej úvahy.)

A tu možno ešte kvitovať Dobrovodského  inteligenciu a nenásilnú povahu, že to vopred avizuje - nie ako "ten" Harman, ktorému zberba ako z radov spoluobčanov, tak polície popierala jeho ľudské práva, a pretože vedel, že otvorené vyhlásenie by mu mohlo zabezpečiť pokoj jedine na uzatvorenom oddelení nejakej psychiatrickej kliniky,  a on by už nemohol verejnosť na svinstvá, ktoré  sa dejú aj iným, upozorniť, tak svoj zámer realizoval bez zbytočnej publicity. 

Verejnosti - tej mlčiacej väčšine, ktorá pasívne prijíma a "zožerie" všetko, čo jej onými mafiánmi ovládané médiá naservírujú, stačí, že má na koho nadávať, koho nenávidieť - pretože zasa ktosi nám "podobčanom" odhryzne  z "krajca chleba dôchodkov a zdravotnej starostlivosti".


Môžeme si hlavu lámať, čo vlastne znamená, že sa zoznamy objavili práve teraz. Ale nie je potrebné si  ju lámať pridlho, či dokonca donekonečna.

Pretože hlinené nohy koalície pomaly ale isto zvetrávajú, je potrebné rozpad urýchliť.  Nejednotnosť v názore na podporu Eurovalu  je nádejnou vodou na mlyn protistrane - opozícii, ktorá by rada zahlasovala aj za vyslovenie nedôvery súčasným dirigentom na čele SR.

Preto sú potrebné diskreditácie jednotlivcov a tým zároveň aj samotnej politiky súčasnej vlády - akýkoľvek spôsob, ktorý posvätí prostriedky vedúce k cieľu, je vítaný!
Netreba sa čudovať - nie je to výmysel ani súčasnej opozície, ani dnešných čias. História sa opakuje dookola. Bolo by potrebné ju dôkladne poznať a poučiť sa na nej, ale to sa vôbec nenosí - nikde na svete!

nedeľa 2. októbra 2011

Mafiánske zoznamy, boje o moc, boje o korytá a výhodné kšeftovanie

Na stránke  Krimisprávy-čas.sk čítam, že sa vysoký policajný dôstojník z Nitrianskeho kraja  v súvislosti s objavením sa nových mafiánskych zoznamov vyjadril, že on svojich vagabundov, s ktorými pracuje, pozná. 
Sú ich vraj desiatky. Nuž a kým nie je niekto obvinený, nie je možné jeho údaje zhromažďovať!

Zoznamy vraj nie sú úplné -- boli tam aj iní advokáti, odznelo ako reakcia ktoréhosi z nich, a  niekoľkí ďalší jeho slová potvrdili!

Tieto zverejnené vyjadrenia sú dokladom toho,  že všeobecná korupcia a mafiánske praktiky ovládajú Slovenskú republiku. 

Lebo ak jeden o druhom navzájom z tých stoviek sebe podobných jednotlivcov "to" o sebe vedia, tak z tej skutočnosti iné nevyplýva.

A občana by malo potešiť, že vysoký policajný dôstojník ich nazval pravým menom - sú to vagabundi.

"Záhadou" sa  môže javiť, prečo, polícia, ktorá vie o podozrivých osobách, nekoná, nezbiera dôkazy - možnosti na to, i dôvody určite má! 

Veď fízluje občanov s iným názorom, s iným vierovyznaním, s inou orientáciou, buzeruje ich podobne ako včera občana Drotována.

Podľa nej z  jednoduchého dôvodu:    nemôže zhromažďovať údaje o jedincovi, kým nie je obvinený!

Ktosi si robí z huby riť? Nie je mi jasné, ako bez konkrétnych osobných údajov môže orgán efektívne pracovať - teda zamerať sa na konkrétnu osobu a preverovať si jej podozrivú "činnosť".

A prečo to zhromažďovanie údajov a odpočúvanie osôb, občanov, ktorí nepatria medzi kriminálnikov ani korupčníkov,  ktorí nie sú obvinenými, veselo funguje?

Asi preto, aby vo vhodnej chvíli, keď bude treba likvidovať odporcov svojich špinavých praktík, mali ich  naši "všemohúci" obratom po ruke a vedeli trafiť na správnu adresu.

Na internete o tebe, občan,  lietajú stovky informácií, a ak nepatríš medzi tých, ktorí svoj život prežívajú "v myšej diere", každý má možnosť dozvedieť sa o tvojich záležitostiach -- aj tých, ktoré by mali byť tvojimi výsostne osobnými, ktoré nemáš sám záujem vytrubovať do sveta.

Nesmieš ale zabudnúť, že údaje o iných osobách si nesmieš zhromažďovať iba ty osobne - s cieľom použiť ich na svoju prípadnú obranu proti zvlčilosti iných - pretože nepatríš do skupiny oficiálnych, alebo chránených  "zberačov" informácií o občanoch, vrátane informácií  takých, ako sú   kto, kde , s kým, kedy, ako, pričom tým nemyslím len informácie charakteru  "bulvár".

Pre mňa by bolo zaujímavé vidieť konkrétne mená vagabundov, napr. aj z toho Nitrianskeho kraja a zo skupiny advokátov, likvidátorov  a sudcov. 
V nedávnej minulosti totiž som mala s niektorými "tú česť". Samozrejme, nik z nich nebol hodný pozornosti našich orgánov činných v trestnom konaní!!!

A akou lahôdkou by bolo pre mňa vidieť v nich aj mená ďalších - zo Žiliny, Čadce, Bratislavy, Liptovského Mikuláša , Kysuckého Nového Mesta , Popradu,  to si nik nedokáže predstaviť. 

A ešte väčšiu rozkoš by mi spôsobilo, keby som tam videla aj prokurátorov a policajtov z uvedených miest, i exekútorov  a  štátnych úradníkov  - pracovníkov obvodných úradov,  správ katastra, atď.

Konečne by  "trafené husi" prestali  na mňa útočiť, že ide o chorobné výplody môjho paranoidne štrukturovaného mozgu, ktorý mi vnucuje myšlienky , že za ich rozhodovacou činnosťou a výsledkom s ňou spojeným je skrytá korupcia, klientelizmus, nepotizmus a iné, dobre zabehnuté  slovenské "-izmy".

A napadlo mi čosi, čo pravdepodobne rozosmeje aj iných: sú v tých zoznamoch uvedení aj kolegovia onoho vysokého dôstojníka, prípadne on sám?  (Nemyslím, samozrejme, tých už "odídených" s bohatou "výslužkou".)

Ak áno, potom môžeme veriť, že z prostredia polície zoznamy nevyšli.

Ich autor, či doručiteľ možno posiela avízo  niektorým zapísaným, možno chce urobiť nejaký výhodný kšeft s niektorým z nich cestou prípadného vydierania, možno je to výzva na likvidáciu niektorého z nich, kto sa stal komusi nepohodlným.

A možno tohoto "poštového holuba" vypustili  účelovo na odpútanie pozornosti od bojov o Euroval. 

Premiérka nevie asi "kudy kam", a tak jej Fico, cítiac nové príležitosti pre vlastné ambície, sľubuje:
za predčasné voľby prikývneme -- svojimi hlasmi podporíme schválenie Eurovalu. 


Robko Vládychtivý si tak zvýši úroveň svojej dôveryhodnosti u amerických i európskoúniových kamarátov.

Alebo ak  chcete, môžete veriť aj tomu, že jedinou motiváciou jeho rozhodnutia je jeho sociálne cítenie, ktoré ho  nabáda, aby týmto krokom zase prispel k "zvýšeniu" životnej úrovne okrádaného slovenského národa, ktorý si tie už dobre obdraté  opasky uťahuje  v podstate jednu celú generáciu.

Policajti naši drzí a "všemohúci" zasa bodujú

Pán Michal Drotován si  v súvislosti so svojou "drzou" opovážlivosťou voči fajčiacemu Bc. policajtovi zo Sasinkovej ul. v Bratislave "vyslúžil" šikanovanie, keď si policajtov pri reštauračnom stole počas obeda odfotografoval, pretože Bc. policajt porušoval zákon o ochrane nefajčiarov a zákaz fajčenia v reštaurácii. 

Skutok  policajtov, ktorí si dovolili občana  následne za túto opovážlivosť šikanovať spôsobom, aký opisuje vo svojom blogu, nemožno nazvať  inak ako  skutočnou drzosťou, arogantnou demonštráciou moci a  je pritom vhodné aj poukázať na to, že Bc. policajtovi podobnými "príslušníkmi" to  na Slovensku len prekvitá.

Pán Drotován sa však mýli, keď sa vyjadruje, že už 22 rokov nežijeme v policajnom štáte.  To sa zdá iba jemu.

Nie tým, ktorí sú obeťou šikany policajtov v mnohých iných, závažnejších  prípadoch .

Pán Drotován si  kladie správnu otázku v tom zmysle,  koľko je z radov bežných občanov obetí policajnej svojvôle, o ktorých sa nik nedozvie, pretože  buď nemajú odvahu, schopnosti,  čas, alebo trpezlivosť sa postaviť proti lokálnej policajnej mafii , ktorá má vo zvyku  zo sťažovateľa urobiť iba vola. A to sa občan môže ešte tešiť, pretože mal šancu stať sa aj páchateľom priestupku , či dokonca byť obvineným z  trestného činu útoku na verejného činiteľa!

Vedela by som o tom aj ja rozprávať!

Máme nové "čtivo" - "mafiánske " zoznamy?

Po avíze, že sa na scéne objavili nové mafiánske zoznamy a budú k dispozícii na internetovej stránke denníka Nový čas, zaplesala duša nejedného občana našej "drahej" krajiny.

V nádeji, že si bude môcť menovite prečítať, kto  pribudol do zoznamov  z  radov   "inteligencie".  

O inteligencii hovorím preto, lebo na podobné posty treba mať aj vzdelanie,  aj inteligenciu  -  okrem sebaprezentácie ako inteligenta,  čo je vlastné hlavne  množine prokurátorov, sudcov, advokátov, policajtov a poslancov nášho nimi "posraného" parlamentu.

Je pochopiteľné, že najmä  táto kategória príslušníkov k mafii zaujíma širokú verejnosť.

Čo tam po esbéeskároch s holými hlavami a býčou šijou, ktorí samoinštaláciou, po vlastnom uvážení  získavajú právo "ochraňovať" nielen  pred radovými zlodejíkmi, ale hlavne pred príslušníkmi vlastnej "elitnej" skupiny dobre vynášajúce podniky, banky, hotely, nemocnice, poisťovne, parkoviská atď., atď.  patriace "podnikateľom", ktorí pri porovnaní morálnej úrovne s nimi, tiež nepadli - ako to známe jablko - od rozkošateného stromu  na Slovensku úspešne etablovanej sa celosvetovej mafie - ďaleko. Tí sú jasní" už na prvý pohľad.

Občana so zmyslom pre spravodlivosť zaujíma , kto je tým  policajtom, sudcom, prokurátorom, advokátom, policajtom a poslancom, ktorý ženie vodu na mlyn všetkých tých kolies, či lepšie povedané súkolí, ktoré zabezpečujú takú bezchybnú funkciu tohoto "mlyna". 

Mlyna, ktorý je tak zabezpečený, že  takých, ako sú ONI,  nikdy nezomelie. 

Nejedna praktickejšia obeť tohoto "systému vecí" by  určite rada vytiahla z domáceho archívu písomnosti s negatívnymi rozhodnutiami a odpoveďami týchto ochrancov zákona a strážcov morálky , aby sa mohla pochváliť, že má autogram "onoho" mafiána, a určite by ho rada  ponúkla zberateľom autogramov na odkúpenie.

Ten ich mlyn melie tak bezpečne, že vždy rozozná, koho treba medzi mlynskými kameňmi rozdrviť na prášok, aby jeho konštruktérom zostal  pocit neohrozenosti aspoň na "dobu určitú" - dobu, ktorej koniec je  v nedohľadne spravodlivosti.

Občana so zmyslom pre "podnikanie" motivuje k získaniu plnohodnotného zoznamu čosi iné:

možnosť mať pre prípad potreby  v zálohe adresu tej správnej osoby, ktorá ho "vyseká z každej šlamastiky" - za slušný honorár, do ktorého je pre klienta už zarátaný aj  bonus v podobe konexií  s tými, ktorí bezpečne úplatky berú a poskytnú za ne ak nie rovno beztrestnosť, tak zníženie trestnej sadzby.  

Netrpezlivo národ čakal  - a zažil sklamanie. Uvidel takmer nečitateľné hárky so začiernenými priezviskami všetkých tých Mišov, Šaňov,  Janov, Sadikov, policajtov z úradov boja proti organizovanému zločinu, malo- i veľko-"podnikateľov" z podsvetia, špekulantov z radov vyššej politiky.

Cvakli občanovi  zuby naprázdno. Konexie aj naďalej budú zasa  len pre "prihlásených"! 

Jednoducho, občan musí pochopiť, že sloboda slova ohrozuje demokraciu!

Denník Nový čas si zvýšil čítanosť,  a súčasne sa nevystavil riziku žalôb o ochranu osobnosti, ktoré by uvedení v týchto zoznamoch naň hromadne podali - a ako je zvykom na Slovensku, aj vyhrali - lebo príslušný sudca by voľne a podľa vlastnej úvahy nezávisle rozhodol, že žalovaná strana nepredložila dostatočné dôkazy o tom, že sa skutku nedopustila! Nie, že uvedenie v týchto zoznamoch je opodstatnené!