štvrtok 7. marca 2013

Verejnoprávne zdieranie a "vypalovanie" občanov "skupinkou" RTVS - alebo: Budeme sa odpájať od elektrickej energie?




Nikdy v živote som nemala televízor, a rozhlasové vysielanie sledujem len zriedka.

Tie zvratky, ktoré nám servírujú ako program, sú nekonzumovateľné.

Ešte ani za "socíka" si nás štát nedovolil okrádať natoľko, aby ten, kto nemal televízny prijímač, musel platiť poplatok.

Zlúčenie televízie a rozhlasu malo jediný cieľ -- "vypalovať" občanov na jednotnom základe.

Zákon zvaný zástrčkový rovnako.  Občan, ktorý potrebuje odoberať elektrický prúd minimálne na varenie a ohrev vody, má smolu. Automaticky je považovaný za jedinca, ktorý má vymletý mozog natoľko, že sleduje televízne a rozhlasové vysielanie RTVS.

O kvalite televíznych programov si dokážem urobiť názor na základe rozhovorov v autobuse a komentárov na internetových stránkach.
O kvalite rozhlasového vysielania sa presviedčam osobne. Neraz ho radšej vypnem, pretože nemám rada manipuláciu. Za takú považujem ohlásenie nejakej zaujímavej relácie, ktorú však čoskoro ukončím vypnutím prijímača. Dôvod: Jedna veta a nútené vypočutie si dvoch-troch odrhovačiek. Dve-tri ďalšie vety k veci, a opäť odrhovačky.
Nepochopím, prečo nie je možné tému vysielať bez prerušovania hlúpymi "hitmi" a tieto si nechať "napotom". Aby ich počúvali tí, ktorým k životu stačia.
Nepochopím, prečo na všetkých staniciach v rovnakej dobe vysielajú  hudbu, alebo slovné pásma, alebo nás atakujú náboženskými témami.
Kvalita po programovej stránke je na veľmi nízkej úrovni.
Prečo na Slovensku neexistuje niečo ako "Český rozhlas plus" (predtým "šest"), vedia len manipulátori, ktorí vládnu v RTVS a jeho rade.
Prečo musím počúvať "moderátorov" s príšernou výslovnosťou, ktorých slovná zásoba a pohotovosť je pod priemerom bežnej populácie, vedia len tí, ktorí ich na tie miesta dosadzujú.
To "uabdzanie" u niektorých až trhá uši. Kde títo jedinci chodili do školy, kde sa učili slovenčinu? Ešte aj v období pred r. 1989 hlásatelia mali školenia a nespomínam si, že by ich prejavy trhali poslucháčom uši.

Bolo by toho omnoho viac na adresu kvality rozhlasového vysielania. Jedno je však isté -- tak , ako nemusím televíziu, nemusím ani rozhlas!

Žiaľ, za ten objem hlúposti, ktorý tu jeho pracovníci púšťajú do éteru a o ktorý nestojím, sa mi ešte riaditeľ chystá zvýšiť poplatky! 
A dokonca dnes som sa dozvedela, že ak  im do konca marca nedoručím potvrdenie o tom, že som v dôchodku, tak mi budú účtovať poplatky v plnej výške!

Myslím, že ak mi ešte chvíľu budú takto brnkať na nervy, zruším odber elektrického prúdu, variť a vodu zohrievať budem na plynovej bombe, svietiť sviečkami, na internet chodiť do knižnice v meste, mobil nabíjať   vo vlaku a na iných verejne dostupných prípojkách a rozhlasové vysielanie cudzích staníc počúvať zo starého tranzistoráka.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára