streda 19. septembra 2012

Nepredstaviteľné možnosti na zneužívanie zdravotnej dokumentácie založenej u psychiatra

Ako postupom času zisťujem, ak sa raz občan stane obeťou špinavých hier našich slovenských všemohúcich, nemá nádej, že z boja s nimi vyjde s čistým štítom a že sa mu dostane zadosťučinenia.

Pazúry psychiatrov, ktorí sú spolupodieľnikmi na moci a verejných financiách, sú smrtiacimi nástrojmi, ktoré  dokážu zabiť občianske a ľudské práva,  a  prostredníctvom  napomáhania nezákonnosti nielen ničia život jednoduchého občana, ale ho dokážu aj poslať na druhý svet a za takéto napomáhanie - neraz  podnecovanie k samovražde nebudú nikdy stáť pred súdom. 

Celá špinavá mašinéria označovaná ako psychiatria, resp. znalcovský odbor psychiatria len zriedkakedy slúži pravde.
Slúži v prvom rade na potláčanie prejavov nespokojnosti jednotlivcov  s režimom a jeho spôsobmi sebarealizácie.

V súvislosti s mojím trestným stíhaním som sa začala zaujímať o obsah svojej  zdravotnej dokumentácie uloženej u bratislavskej psychiatričky, kde som bola pacientkou v r. 2005 pre depresiu.

Podnietili ma k tomu obsahy posudkov Poloncovej a Stankoviča s Kosorínskym, ktorí sa odvolávajú na zdravotnú dokumentáciu aj tejto lekárky, resp. Stankovič s Kosorínskym ju uvádzajú po odpísaní z posudku Poloncovej. 

Rada by som videla, koľko toho o mne pravdivého zdravotná dokumentácia bratislavskej psychiatričky obsahuje, a či skutočne Poloncová  našla v jej dokumentácii tie nezmysly, ktoré pripísala v posudku na môj vrub.

Musím vopred vystríhať občanov, aby sa psychiatrom  vyhýbali tak dlho, ako môžu a vládzu. Najmä tí mladí, ktorí majú ešte niekoľko desaťročí života pred sebou, pretože všetko môže byť raz zneužité proti nim samým. Vrátane takej skutočnosti, že boli u psychiatra  liečení pre depresívny stav. 

Nikdy nebudú mať istotu, čo ktorý lekár popísal  - a akým spôsobom  zachytil ich slovné vyjadrenia do ich zdravotnej dokumentácie, pretože v danej chvíli nikto neprikladá väčší význam presnosti zachytenia vyjadrení pacienta.

Na internete pod menom jednotlivých psychiatrov sa môže občan dočítať o ich odbornej múdrosti, o pochopení, ktoré majú pre pacienta, ako sa mu dá pomôcť atď.  

Ústretoví a plní pochopenia sú len na oko a pokiaľ nepríde na to povestné lámanie chleba.

A človek, ktorý sa stal nepohodlný moci, alebo niektorému z ich kolegov, sa nebude stačiť čudovať, čo všetko na neho popíšu, čo všetko u neho objavili - teda diagnostikovali.

Pacient a občan zistí, že je proti nim úplne bezmocný , pretože pristupujú k nemu ako  k duševne chorému, a preto nemá právo nahliadnuť do svojej dokumentácie - aj keď je svojprávnym.

Dokumentáciu u súkromného lekára nedostane do rúk rovnako, lebo je majetkom súkromného lekára.

Chcela som získať informáciu v tomto smere na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Bola som vybavená veľmi skoro. 

Nepríjemný doktor s dosť arogantným prístupom na druhej strane linky mi oznámil, že 

a) dokumentáciu z psychiatrickej ambulancie môže dostať do rúk len znalec cez súd,

b) nemám mu hovoriť o korupcii, lebo veď som sa liečila na psychiatrii,

c) obhajca nemá nárok na prístup do zdravotnej dokumentácie toho, koho má obhajovať, lebo je v inom postavení ako znalec,

d) nikto okrem znalca nemôže dostať do rúk predmetnú dokumentáciu - ani psychiatrický pacient, ktorého sa dokumentácia týka,  nemá právo do nej nahliadnuť..


Viac som sa nedozvedela, pretože nepríjemný pán doktor mi prudko zložil slúchadlo predtým poďakujúc za zavolanie. Skôr, ako som stačila povedať, že veď oni sú tam pre nás - občanov.




Z uvedeného musí byť každému jasné, že psychiatri môžu do dokumentácie svojho pacienta popísať bez jeho vedomia čokoľvek, čo im zíde na um.
A musí byť jasné ešte aj to, že dokonca s odstupom niekoľkých rokov, či desaťročí im nič nebráni, aby dodatočne popísali to, čo v danom momente moc potrebuje "dokazovať".

Občan, bývalý pacient nemá žiadnu možnosť vo svoj prospech nič urobiť - najmä poukázať na to, že niekto ďalší,  obvykle skorumpovaný znalec  zneužil proti nemu v neskoršom období túto dokumentáciu, že sa v posudku odvoláva na písomnosti, vyšetrenia a na závery, ktoré dokumentácia kedysi vôbec neobsahovala, alebo ešte ani dnes tam nefigurujú, prípadne poukázať na to, že tam boli  účelovo vsunuté dodatočne, poukázať na rozpory v záznamoch a v posudku.

A tak táto "kasta vyvolených", medzi ktorú sa rátajú znalci z odboru psychiatrie, môže robiť prakticky špinavosti na objednávku a dobre si na tom zarobiť.

Už dávno mal byť tento znalecký odbor zrušený.

Pretože vo vykonštruovaných sporoch a trestných stíhaniach žiadny iný dôkaz neplatí - iba ten, ktorý bol vyrobený na objednávku na prípade zainteresovaných likvidátorov jednotlivca, ktorý sa postavil proti nim.

Preto majte všetci na pamäti - psychiatrov obchádzajte dovtedy, kým ste ešte schopní vládnuť sami sebe a ste pri "zdravom rozume".

Pretože biľag , že ste sa liečili na psychiatrii z vás do smrti nikto nezotrie. Naopak, bude to všetko permanentne proti vám zneužívané a dokonca aj v súvislostiach, s ktorými nemá vaše ochorenie, či vaše bývalé ochorenie nič spoločného. Vaša liečba - hospitalizácia na psychiatrii, či iba dochádzanie do ambulancie psychiatra hoci iba pre depresiu, nadobudne obludné rozmery - až také, že z vás urobia "v prípade potreby" osobu spoločnosti nebezpečnú.

Dôverovať im, otvárať im svoje vnútro sa nevypláca. Ich ústretovosť a prívetivosť je iba účelová - aby vás dostali tam, kde potrebujú.
Čokoľvek poviete si prispôsobia podľa potrieb objednávateľa posudku, a ak by ste  nič nepovedali, napokon  aj tak zistíte, čo všetko ste pred nimi porozprávali.

Majte na pamäti, že ich pracovnou metódou je lož a subjektívny názor - za ktorým stojí vidina niekoľkých stoviek eur od štátu za službičku, ktorú moci preukážu vypracovaním posudku podľa priania niektorého zo všemohúcich.

Ich morálka a etika dosahuje len vo výnimočných prípadoch vyššiu úroveň. Prevažne sú pod hranicou jednoduchého človeka, ktorý má v sebe vrodené, alebo výchovou nadobudnuté pravidlá, podľa ktorých funguje v spoločnosti.

Morálny odpad z kategórie znalcov z odboru psychiatrie je odsúdeniahodnejší  už aj  preto, že sa u neho predpokladá určitý vyšší stupeň vzdelania a nebezpečnejší najmä preto, že svoje znalosti a skúsenosti zneužíva proti ľuďom  - na potláčanie ich prirodzených prejavov nespokojnosti a odporu proti moci. 

A  motiváciou tohoto morálneho odpadu našej spoločnosti sú peniaze v pozadí a sebarealizácia - ukájanie svojich mocichtivých  chúťok podieľaním sa na moci cez policajné orgány, prokuratúru a súdy.

















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára