streda 29. augusta 2012

Fííha!postreh z 29. 8. 2012 ad oslavy 68. výročia SNP v Banskej Bystrici

A znova dostali "naši" čelní predstavitelia príležitosť zarečniť si pred davom. Davom, ktorý dnes už do desaťtisícov svojím počtom nesiaha. Ani keď ide o takú významnú udalosť, akou je  oslava výročia SNP.

Lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche - aspoň niekoľko stoviek, či málo tisíc poslucháčov si vypočulo prejavy "slovutných" pánov Fica a Gašparoviča pri príležitosti osláv 68. výročia od vypuknutia Slovenského národného povstania - prejavu odporu slovenského národa proti nemeckým okupantom, ktorí sa na Slovensku rozťahovali ako doma.

Je smutné, že tento akt odporu si neskôr privlastnili stovky komunistickou stranou nepohŕdajúcich darebákov, ktorí potom na základe vzájomných krivých svedectiev a bájok o svojich  povstaleckých zásluhách poberali finančné zvýhodnenie v podobe povestnej "255-ky".

Ešte smutnejšie je, že zvyšok tých, ktorí naozaj poctivo bojovali a dožili sa aj slobodnejších časov  (pod čím treba rozumieť, že slovenské územie opustili iba nemeckí okupanti),  povstalcov, ktorí sa nikdy nepchali na výslnie, dnes dožíva v biede a na okraji spoločnosti - z najrôznejších príčin.

Je zaujímavé počúvať pamätníkov, jednoduchých ľudí, ktorí povstanie  a oslobodzovanie sovietskou armádou prežili. Je šťastím, že sa "kdesi" zobudili a zhromažďujú svedectvá posledných dožívajúcich svedkov týchto udalostí.

Našťastie pre celý slovenský národ už im nehrozí, že za svoje úprimné výpovede skončia na Pankráci, či v sovietskom gulagu, ak nie rovno na šibenici.

A tak sa už niekoľko rokov máme možnosť aj z verejných médií - aspoň pri príležitosti každoročných významných udalostí dozvedať aj o "druhej strane mince".

Vďaka tomu sa súčasný slovenský občan a občianka dozvedia aj to, že nemeckí vojaci boli kultivovaní, správali sa korektne. Samozrejme, keď si odmyslíme zverstvá, ktoré sprevádzali ich bojovú činnosť ako odplatu za prejavovaný odpor proti ich snahám.

A ešte častejšie sa dozvedáme, ako sovietske vojská rabovali  nielen pre potreby vojenskej kuchyne, ale hlavne pre obohacovanie sa nevzdelaných príslušníkov vojsk, ktorí v sovietskom Rusku o mnohom ani nechyrovali.
Aj po vojne dlho  medzi ľuďmi pretrvávalo: "Techňika baľšája, a kuľtury net!" a ešte známejšie "davaj časy"! (Aj bratanec mojej matky takto prišiel o svoje kvalitné švajčiarske hodinky.)

A keby len rabovali  - ale znásilňovali a zabíjali pod vplyvom množstva vypitých ukoristených liehovín, ktoré mali podporovať ich bojovú morálku nevinné  civilné obyvateľstvo - neraz len preto, aby ukázali "kto je teraz pánom".

Premiér Fico, ako uvádza príspevok na internetovej stránke SME, sa vyjadril, že "povstanie ukázalo Slovákom spravodlivosť." V čom, asi vie len premiér sám.
Spoločne s prezidentom Gašparovičom vyzdvihujú "spolupatričnosť a súdržnosť - ako vlastnosti typické pre Slovákov počas SNP".

A toto dávajú do pozornosti ako príklad súčasným politikom: "Potrebujeme súdržnosť." - povedal premiér.

Skutočne, vtedy sa zrejme len výnimočne našlo väčšie množstvo kolaborantov, ktorí vedome za judášsky groš prisluhovali Nemcom a zrádzali svojich spoluobčanov bez najmenšej výčitky, že prídu o život.

A keď si v súčasnosti premietneme všetky obrazy zo slovenskej politickej scény, i spoza jej opony, väčšine rozhľadených ľudí ani nenapadne, že by mala o jeho slovách pochybovať - len nechápe, prečo tých "svojich" opakovane k súdržnosti vyzýva.
Tú nám totiž denno-denne  "spoločnými silami" dokazujú pri zahmlievaní skutočností, zametaní rôznych káuz, do ktorých sú namočení všetci bez rozdielu,  pod koberec, nenápadným terorizovaním jednotlivcov, ktorí sa opovážili postaviť proti vládnucej garnitúre, vyrábaním triednych nepriateľov,  perzekúciami nepohodlných občanov - potenciálnych politických väzňov, ak nastúpená cesta k vytýčeným cieľom spoločného európskeho štátu skončí  v novom spoločenstve národov Sovietskeho zväzu, do ktorého by nás nejeden rusofil s komunistickou minulosťou pod taktovkou KGB a NKVD znova a rád začlenil ako kolóniu.

"Povstanie nastolilo spravodlivosť." A vraj skúsenosť v povstaní naučila Slovákov a Slovenky hodnotám spravodlivosti!

Tieto vyjadrenia súdny občan vníma ako pľuvanec do tváre, ak si len so spravodlivosťou nespája tú "ich" - spravodlivosť pre vyvolených, kde rovnosť občana pred zákonom sa meria statusom dotyčného podľa hodnotového rebríčka komunistických pohrobkov, ktorých moc sa v súčasnosti na každej úrovni riadenia štátu rozrastá do závratných rozmerov a nedozernej diaľky.

Na druhej strane, ak by malo byť pravdou, že občania Slovenska sa naučili hodnotám spravodlivosti,  vnucuje sa otázka, prečo je tých niekoľko málo v pomere k celku  uvedomelých jedincov s odvahou bojovať za spravodlivosť je v mene režimu šikanovaných psychiatrami, trestne stíhaných políciou, prokuratúrou a súdmi,  a druhí sa tvária, že nič nevideli, nič nepočuli, ich do toho nič.

Občianska odvaha je zrejme jedno, a vnímanie hodnôt spravodlivosti druhé.


Na Liptove z brehov priehrady Liptovská Mara odstránili nebezpečný boľševník.

Nebezpečný boľševizmus a jeho protagonistov  sa ani za 22 rokov  - práve preto, že sa slovenský človek ešte nenaučil vnímať hodnoty spravodlivosti v jej samotnej podstate, najmä ak ešte nepocítil nespravodlivosť a krivdy páchané priamo na ňom samom osobne - odstrániť nepodarilo.

Naopak - pomaly,  ale isto plazivým tempom a takmer nebadane sa šíri celou spoločnosťou, obohatený o mafiánske praktiky,  a na tomto základe sa predstavuje ako novodobý systém, ktorý má spasiť slovenskú krajinu.

Tento druh boľševizmu je oveľa nebezpečnejší pre Slovensko, ako boľševník, do ktorého kynoženia sa kompetentní pustili v záujme ochrany krajiny.
Ako sa zdá, na tomto poli by mohli byť úspešnejší - pretože vykynožiť boľševikov s ich teóriami a stereotypným zmýšľaním, čo je najprospešnejšie pre občana,  také jednoduché asi nebude.














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára