pondelok 26. decembra 2011

Fííha!postreh z 27. decembra 2011

Tak sa práve dozvedám, že istý pán F. previedol svoj byt konečne na istú dobročinnú organizáciu.V komentároch - diskusiách  pod článkom na  stránke SME sa človek stretne s množstvom zaujímavých názorov a postrehov bežného občana, ktorý ešte má chuť sa vyjadrovať verejne k niečomu  - pretože  sa domnieva, že je anonymný, keď nepoužije svoje občianske meno.
(O prostriedkoch, ktoré sú určené  na naše fízlovanie a denne používané proti nám, pomocou ktorých sme  odhaliteľní , asi neuvažuje. Alebo  je mu to fuk.)

Keďže sa medializované darovanie bytu už niekoľko mesiacov zahmlieva, vyvoláva množstvo otázok. Kladú si ich aj diskutéri.
Poukazujúc aj  na to, že podobne nazvaná organizácia, ktorá má byť príjemcom daru, známa nie je.Najnovšie má ísť o autistov.
Poukazujú na to, že je zatajovaná zmluva, z ktorej by mohla verejnosť zistiť, akým spôsobom a za akých podmienok bolo  darovanie urobené.
Všetky diskusie sa vedú teda iba v rovine dohadov.

Zatiaľ si nik nespomenul na fakt, že darovanie je v podstate celkom šikovný prevod na ochranu svojho vlastníctva na dobu dočasnú! Lebo podľa zákona  "môže" kedykoľvek obdarovaný dar darcovi vrátiť. Dôvod na vrátenie sa vždy nájde, ba ani nemusí byť známym.(Ako ukazuje nedávny prípad vrátenia bytu istou "celebritou" istému zbohatlíkovi.)

Takže, keď búrka prehrmí, keď pán F. nebude v centre pozornosti médií a verejnosti ako nezištný a čistý občan, predstaviteľ hnutia s najčistejšími úmyslami  a najkresťanskejšími spôsobmi v SR, keď už nebude prípadne poslancom parlamentu, "príde  tá hodina" - obdarovaný sa "rozhodne" vrátiť dar darcovi. 

Keďže obsah zmluvy nebol zverejnený,  a stále sa do pozornosti dáva, že pán F. ako jediný byt , ktorý získal zvýhodnením  pre príslušnosť v období pridelenia bytu k práve vládnúcej "jeho" strane, vrátil, musí zniesť aj komentáre bežných občanov, ktorí poukazujú na podobné praktiky, pričom sa mylne domnievajú, že keď sa text zmluvy na verejnosti objaví, tak bude v niektorom bode napadnuteľný!

Legislatívne diery a správni fiškáli typu toho,  pre ktorého som stíhaná na priestupkovom oddelení pre údajné urážky  na cti a ohováranie, dokážu totiž aj nemožné! Vrátane správneho odôvodnenia aj krokov, ktoré zákon nepovoľuje! Celá transakcia prebehne teda  stopercentne legálne!

Ktovie, či sa anketári projektu zameraného na zisťovanie ako vzdelávací proces pripravuje ľudí na bežný život zamerajú na takúto "kastu" vzdelancov. V takom prípade by sme totiž vyšli z hodnotenia  vzdelanostnej úrovne slovenského národa oveľa lepšie, ako keď sa budú vypytovať iba takých, ktorí neskončili iné ako základné vzdelanie, a majú nad 60 rokov, pričom celý život dreli na iných a svojou poctivou prácou im umožňovali študovať a neskôr špekulovať, ako navrhnúť čo najlepšie zákony, ktoré by im pomohli  bez následkov okrádať občanov Slovenska.
Takí naozaj nemali možnosť ďalej rozvíjať svoje danosti v špeciálnych kurzoch, keď si chceli zabezpečiť vlastnými rukami strechu nad hlavou a existenciu rodiny. A na to, aby človek drel, nepotrebuje špeciálne školy!

Najsmiešnejšou sa mi javí  táto vec z pohľadu zisťovania pripravenosti na bežný život!

Koho z nás pripravovali školy na to, aby sme sa vedeli brániť proti súčasným praktikám  eštebácko-mafiánskych zoskupení, ktoré sa najprešpekulovanejšími  zmluvami snažia zatiahnuť občana do kadejakých prevodov a kúpy tovaru,  a ktoré využívajú nízke právne vedomie slovenského občana, ktorý bol zvyknutý na to, že mu vždy ktosi povedal, že toto môže, tamto nie, a v podstate všetky vzťahy boli- dá sa povedať - priehľadné.

Súčasne pochybujem, že by sa anketári unúvali do cigánskych osád, aby takto šírili osvetu - aby vysvetľovali prispôsobeniu sa neochotným, že chodiť do školy sa vypláca, aby nik z nich nebol závislým na jedincoch z ich vlastných radov, ktorí  im síce dajú dobré rady -  v oblasti, kde sa dá niečo pre seba získať zo štátneho rozpočtu, ale na druhej strane si za svoju ochotu od nich zinkasujú nemalú províziu, pričom sa "klienti" neraz  stanú objektom vydierania.

Ktovie, podľa akého kľúča boli vyberané osoby - objekty prieskumu. Myslím, že nie som jediná, komu sa tento "projekt" javí ako zbytočné míňanie peňazí, ktoré by mohli byť investované tam, kde je to naozaj potrebné.