utorok 27. decembra 2011

Slovenská reality show o skorumpovanom súdnictve made in SR

Aký je občan Slovenskej republiky bezmocný voči skorumpovanému súdnictvu, najlepšie dokazuje nedávno zverejnený prípad dôchodkyne z Košíc, ktorú sa snaží o byt pripraviť dobre podkutý "podnikateľ" s mafiánskymi praktikami a dostatočným množstvom peňazí.

Keď mu nevyšlo ženu obrať za stotisíc korún o dom cez kúpnu zmluvu,  začal z iného konca.

Dotyčná mu síce zálohu dva razy odoslala späť s tým, že od zmluvy s ním odstupuje pre nezaplatenie celej kúpnej ceny a pre nedodržanie, že v zmluve bude podmienka, ktorú si dala a na ktorej sa ústne dohodli,  ale on sa rozhodol, že peniaze neprevezme. 

V jej dome podnikal naďalej a medzitým kul svoje plány na to, ako sa panej pomstiť.
Po niekoľkých rokoch uspel. 

Vychádzam z medializácie prípadu, a teda nadväzujúc na zverejnené si dovolím poukázať na tú nestrannosť , ale najmä nezávislosť onoho košického sudcu, ktorý bez toho, aby mal iný dôkaz, než len tvrdenie navrhovateľa, že panej odovzdal kdesi na chodbe 400.000,- Sk, rozhodne o sume, že je premlčaná. Akoby  mal v ruke skutočne nevyvrátiteľný dôkaz o odovzdaní a prevzatí spomenutej sumy.
Rozhodnutie o premlčaní totiž v istom zmysle by potvrdzovalo, že súd navrhovateľovi  uveril, že jej tie peniaze naozaj odovzdal.

Súd taktiež nezaujíma, že dotyčná stará pani sa snažila po zrušení kúpnej zmluvy dotyčnému dobrovoľne peniaze, ktoré prevzala ako zálohu,  dva razy márne vrátiť. "Pán podnikateľ" peniaze dva razy odmietol prevziať a panej sa vrátili späť.

Ťažko je starej  chorej osobe vyčítať , že mohla urobiť to, alebo ono - uložiť peniaze do depozitu u notára a pod.
Urobila zrejme, čo jej kázalo svedomie a česť, a že vo svojej snahe  neuspela, nie je jej vina.

Dnes, keď už chorá stará žena s veľmi nízkym dôchodkom nemá žiadnu finančnú hotovosť, lebo peniaze napokon použila na lieky a základné  existenčné potreby, je súdom odsúdená nielen na vrátenie sumy, ktorú odmietol onen podnikavý "podnikateľ" pred niekoľkými rokmi prevziať,  ale aj na úroky z omeškania! 
Úroky z omeškania, ktoré by nenastalo, keby si "pán" peniaze bol riadne prevzal.

A keďže z nízkeho dôchodku panej nebude môcť exekútor nič zrážať,  tak jej siahnu na jedinú istotu - jej byt v dome, ktorý jej kedysi patril celý.

Hyenizmus v praxi, ktorý  ovládol tento štát, v ktorom eštebácko-mafiánske praktiky všetkých mocipánov dosahujú extrémne rozmery!

A žiaľ, dotyčná stará pani nie je jedinou, na ktorej si vybíjajú svoje mocenské chúťky všetky tie svine, ktoré nám tu zasmradzujú vzduch - kam sa občan obráti, vždy na nejakú narazí, keď sa začne dožadovať svojich práv, keď sa začne stavať proti ich zlovôli.

Odráža sa tento názor aj v diskusných príspevkoch , ktoré súvisia so zverejnením, akým spôsobom v bardejovskom okrese "vydržali" nehnuteľnosti ďalší "podnikavci". 

Občania verejne poukazujú na okrádanie vlastníkov o pôdu podobným spôsobom za účasti notárov, cez ROEP a iné ďalšie spôsoby založené na mafiánskych praktikách a skorumpovanosti katastrov a súdov.

No ku našim bojovníkom  proti korupcii sa náš občiansky "psí" hlas nedostane. všetci vieme veľmi dobre prečo! Práve pre tú korupciu, na ktorej sa podieľajú nejakým spôsobom sami!

Desiatky, ba stovky prípadov podobných tomuto sa strácajú kdesi v tmách podsvetia  slovenského súdnictva! 
A obete tejto sudcovskej zberby sa nikdy nedočkajú spravodlivosti, lebo tá zberba sedí všade. Česť výnimkám - ale  čestný a odvážny  sudca  sa len zriedkavo na tomto malom Slovensku nájde!

Ja osobne  by som mohla o tých svinstvách, ktoré nemajú konca, napísať už päťzväzkový román. Nemám však pri svojom  veku už na to dosť síl - okradli ma o ne všetky tie najmä mnohé sudcovské a iné svine, ktorým sa podarilo cez svoje mafiánske praktiky urobiť zo mňa štvanú zver, ktorej nedajú vydýchnuť ani na jeden deň!

Všetka tá komunisticko-eštebácka zberba, ktorá sa rozťahuje v našom štáte, dávno mala byť odstavená od válovov, aby nemala možnosť  ničiť život vlastných občanov. 

Nech nás Boh ochraňuje, aby sa v marci dostala k ešte väčšej moci !