pondelok 13. februára 2012

Že by príčinou znižujúceho sa záujmu o protesty boli "extrémisti"?

Na internete sa človek dočíta o všeličom. Na stránke SME momentálne aj o vyjadreniach organizátorov k priebehom protestov.

A ako je na Slovensku zvykom, tak vždy sa hľadá príčina kdesi inde, ale nie v sebe samom.

Do protestov  súvisiacich s prípadom "Gorila" sa uvedomelejší  nespokojní ľudia "vrhali" v nádeji, že sa veci pohnú k lepšiemu a že oni sami môžu vlastnou angažovanosťou  -- vyjadrením rozhorčenia nad všetkými tými národu zatajovanými svinstvami prinútiť "moc", aby sa začala  správať inak.

Niekoľko neskúsených dobrovoľníkov, o ktorých motivácii si možno myslieť to či ono, sa podujalo postaviť tvárou v tvár ľahostajnému národu a začalo burcovať.

Za súčasnej celkovej situácie vo svete, kedy sú nepokoje na dennom poriadku, je len otázkou času, kedy a kde ktosi "škrtne sirkou", aby došlo k výbuchu, či požiaru.

S odstupom 22 rokov teda znova nastúpili "na pľac"  nové marionety, o vodičoch ktorých  nám nie je nič známe. 
Pomaly však vychádza na povrch, že niektorí  organizátori zo štábu odchádzajú z jednoduchých dôvodov: preto, že stratili ilúzie o čistote pozadia.

Možné prepojenia na niektoré politické strany, ktoré sa takto snažia "prihriať si polievku" pred predčasnými voľbami, znechutili a odradili už množstvo občanov, ktorí verili, že ide o skutočne čistý a čisto občiansky protest.


Netreba pochybovať o pôvodných čistých úmysloch  pôvodnej skupinky organizátorov - živelnosť, s akou sa pustili do organizovania verejnosti na boj proti moci, nepripravenosť a neschopnosť formulovať jasné a realistické požiadavky adresované vláde, strach z toho ako a kam sa všetko bude uberať -- teda zrejmý diletantizmus, jasne ukazujú na to, že naozaj išlo o spontánny pohyb v časti spoločnosti.

A práve toto sa stalo živnou pôdou pre staré štruktúry, ktoré sa pod zámienkou  pomoci votreli medzi organizátorov, aby usmerňovali "dobrými radami" ďalší priebeh protestov.

Protesty vo svojom počiatočnom štádiu stmelili tisícky nespokojných občanov Slovenska. Občanov nespokojných s vývojom a smerovaním  štátu po Novembri 1989.

A medzi nespokojných občanov patria aj tí, ktorí sa združujú v rôznych hnutiach. I v takých, ktoré sú pre vládnúcich gaunerov nestráviteľné.
Najmä preto, že sa dožadujú pravdy a spravodlivosti, dodržiavania zákonov všetkými bez rozdielu.

Najjednoduchšie je ich preto "pohádzať do jedného vreca" a označiť jednotiacim pomenovaním extrémisti.

Hoci aj títo ľudia nechcú nič iné,  ako samotní organizátori: nastolenie poriadku a spravodlivosti.

Bez ohľadu na to, že do davov sú zamiešaní platení  provokatéri z povolania, ktorých jediným cieľom je vyvolávať konflikty a zastrašovať občanov, odrádzať ich od ďalších aktivít a protestov, pričom ich činnosť je neskôr pripisovaná  na vrub anarchistov,  neonacistov, nacionalistov, extrémistov a ktovie koho ešte, organizátori neustále vypúšťajú z úst slová na adresu tzv. extrémistov, a to najčastejšie v spojitosti  s ĽS NS, Slovenskou pospolitosťou a Mgr. M. Kotlebom.

3. 2. 2012 uviedla SME v rozhovore s organizátorkou protestných akcií, že majú avízo, že sa do Žiliny chystajú neonacisti. Večer na internetových správach už boli spomenutí ako nacionalisti s poznámkou, že sa správali slušne.

Áno. My sme sa správali  slušne. Ide nám totiž o rovnakú vec v jej podstate! Aj keď nepodporujeme priamo organizátorov, podporujeme požiadavku, aby dôkladne bolo vyšetrené všetko, čo obsahuje spis "Gorila" a aby tí, ktorí tak bezbreho okrádali a okrádajú nás všetkých, boli spravodlivo potrestaní.

Správali sme sa slušne -- len  neďaleko stojaca policajná hliadka "akosi" prehliadla, kto hodil zozadu za naše chrbty delobuch.

Pani Zuzana Wienková si sťažuje, že organizátorom sa nedarí oddeliť od extrémistov! Možno by pomohli holúbky z rozprávky, ktoré by dokázali oddeliť tú zmes občanov -- dôvodne rozhorčených od provokatérov, primitívov od inteligentov, ovce od baranov a pod.

Ak si požije nejaké desaťročie, tak sa určite dočká -- keď každý z občanov bude opatrený čipom - povinne ako pes zo zákona - bude možné hádam naprogramovať podľa obsahu záznamu v čipe "extrémistov" tam, kde nikomu nebudú na očiach, a tých "čistých" a "nezávadných" na opačnú stranu. 
Koridor medzi nimi budú lemovať ťažkoodenci. Po červenom koberci uprostred  budú chodiť rečníci, ktorým bude dovolené prejaviť verejne svoje názory k rečníckemu pultu, aby mohli vymývať mozgy začipovaným slovenským otrokom bez prejavu zášti, ktorú pociťuje pani Krempaská zo strany tých, ktorým sa nedostalo milosti verejne prehovoriť.

Nie mráz, nie obavy z extrémistov, ale pocit  celkovej apatie a skepsy odrádzajú a vyvolávajú otázky, či osobná prítomnosť jednotlivca  má ešte vôbec nejakú váhu, či znova nepôjde len o zbytočne investovanú energiu a čas, pocit neistoty, či znova nebude občan zneužitý na dosahovanie úplne iných - skrytých cieľov kohosi, kto tými povrázkami bábok, čo sa momentálne objavili na scéne, cielene a premyslene poťahuje.

Destabilizácia celkovej  situácie pred voľbami a destabilizácia voličovho povedomia na druhej strane majú zaistiť práve to, že množstvo ľudí voliť nepôjde.
Na rozdiel od tých poslušných oviec, ktoré stále volia tých istých zlodejov a zloduchov,  a ktorým  ďalšie ovce svojou neúčasťou, alebo nevyplneným volebným lístkom k  moci znova pomôžu.

Nezúčastniť sa na protestnej akcii na podporu myšlienky, pre ktorú sú protesty organizované  s odôvodnením, že aj tak nič nikto z nás nezmôže, alebo preto, že tí organizátori patria do iného košiara ako ja, je krátkozraké.

Odôvodňovanie neúčasti na voľbách výhovorkou  "nejdem, veď ani nie je koho voliť",  znamená  "nevidieť si ďalej od nosa".