streda 9. novembra 2011

Tak nám ďalší zo "všemohúcich" ukázal "zač je toho loket"

Po zverejnení , že dotknutý orgán podal trestné oznámenie na občana Drotována, pretože si ho vyfotografoval fajčiaceho v reštaurácii počas obeda, máme ďalší rukolapný dôkaz, ako si predstavujú svoje pôsobenie vo verejných funkciách mnohí slovenskí "nadobčania".

Policajtovi je úplne jedno, že  občan Drotován bol obeťou mýliacej informácie vlastníka reštauračného zariadenia, ako aj to, že na podobný krok mal a priori nepochybne právo - pretože  v osobe policajta v uniforme išlo o činiteľa verejne pôsobiaceho, ktorý musí zniesť vyššiu mieru záujmu o svoju osobu, a tým aj  kritiky zo strany verejnosti, a to nielen počas výkonu svojej funkcie, ale aj v súkromí.

Ja osobne v tomto jeho postupe vidím len aroganciu moci, ktorá sa prejavuje  a aplikuje na občanoch zo strany verejnej a štátnej moci  denne - obe cielene zastrašujú občanov pred uplatňovaním  zákonom a Ústavou  každému občanovi SR daných práv na slobodu prejavu, rovnosť pred zákonom ....

Pri posudzovaní celej kauzy totiž - ako je úplne bežné o. i. aj policajnými orgánmi SR - sa podstata veci odmanipuluje na "inú koľaj" a lži sa povýšia na očité svedectvá, ktoré sú potom podkladom pre rozhodovaciu činnosť "nezávislého" orgánu.

Čiže metóda Vyšiňského, ktorá je stále platná a výhodná pre uplatňovanie v praxi proti "triednemu" nepriateľovi: obvinený je vinný, ak nemôže preukázať vlastnú nevinu!

Žiaľ, dokazovať nevinu možné nie je. Dokazovať - preukazovať je možné iba vinu! A v tomto smere má ten, koho si vytipujú ako obeť, nevýhodu, pretože:

1. nik mu zo strachu pred možnými represiami svedčiť nepôjde, 
2. protistrana vždy nájde množstvo sebe  amorálne podobných, ktorí dosvedčia čokoľvek

Občan Drotován mal navyše teda smolu - ako občan bol proti 4 uniformovaným s neskutočnými právomocami, ktoré si odvodzujú od svojich uniforiem a príslušnosti k policajnému zboru.

(Podobný prístup k občanovi však aplikujú aj iné  orgány štátnej a verejnej moci, ako každý z nás veľmi dobre vie a prevažná väčšina  z nás ho denne zakúša v nejakej podobe na vlastnej koži!)

To, že príslušníci polície nemali v žiadnom prípade právo občana Drotována šikanovať spôsobom, aký na ňom uplatnili - vychádzam z toho, čo som sa dočítala - "akosi uniklo" nadriadeným štvorice, ktorá sa ocitla na fotografii.

V tomto štáte skutočne prežíva a straší duch eštebáckych metód prístupu k občanovi - či už v podobe represií, ktoré sú voči nemu uplatňované, alebo celkového prístupu s nádychom pohŕdania voči nemu už pri prvom kontakte, kedy je občan vmanipulovaný do postavenia poníženého prosebníka, alebo potenciálnej obete možného obvinenia, závislého od  príslušného orgánu , do akej miery je schopný uplatniť súdnosť, slušnosť,  nestrannosť a zákonnosť, teda uplatniť všeobecne platné kritéria na rozlíšenie, čo je morálne, a čo už hranice morálnosti presahuje.

Moc však chutí zo všetkého najviac, a nie je preto nič divného, že o podobné  funkcie a o podobné pracovné miesta sa uchádzajú prevažne po moci lačné indivíduá a neraz zakomplexované kreatúry, ktoré s potešením potom túto svoju moc nad bežnými ľuďmi dávajú aj príslušným spôsobom najavo.

A pretože ani jedna z nich nemá chuť prísť o svoj "flek", umožňujúci terorizovať a takto si liečiť komplexy,  jeden druhého vždy podržia a vždy nájdu spôsob, ktorým si zabezpečia nielen "čistotu", ale najmä sladkú pomstu tomu, kto si dovolil  im na tú moc siahnuť.

Len preto sa môže stať predmetom kauzy napokon nie neadekvátny a zbytočný  zákrok policajtov, ale zverejnenie fotografie fajčiaceho policajta, ktorá vznikla na základe zavádzajúcej informácie reštauračného zariadenia.

Je totiž isté jedno - ak by policajti neboli čakali na občana Drotována pred reštauráciou s cieľom "si to s ním vybaviť",  a následne sa ešte aj vyjadriť na jeho adresu na chodbe policajného oddelenia , že by si tam mal  posedieť, to už asi s korektnosťou  plnenia si úloh  policajného orgánu nemá nič spoločného  - skôr poukazuje na zneužívanie právomocí verejného činiteľa, keďže sa javí, že dôvod na to orgán nemal.

Medializácia celého prípadu - najmä v časti, že dotknutý policajt podáva trestné oznámenie na občana Drotována , je signálom pre verejnosť, aby sa ochrancom zákona vyhýbala na hony a zatvárala oči pri ich potenciálnych priestupkoch, a o trestných činoch ani vravieť netreba.
Verejnosť musí vziať na vedomie, že v konečnom dôsledku bude "doj....." ona, nie ktokoľvek z tých , čo verne slúžia nám vládnúcim mafiánskym zoskupeniam!