utorok 3. januára 2012

Koho rukojemníkom je vlastne slovenský pacient ?

V poslednom období neustále počúvame reči o štrajku lekárov, pričom sa stále zdôrazňuje ich bezohľadnosť, že si na dosiahnutie svojich cieľov ako rukojemníkov vybrali pacientov, ktorí sú na nich závislí.

Stačí trochu porozmýšľať, a možno sa bude celá vec javiť úplne ináč.

Koho rukojemníkom je v skutočnosti slovenský pacient?

Podľa môjho názoru tých, ktorí zdierajú občana a vydierajú ho všade tam, kam majú dosah cez  svoje najrôznejšie spoločnosti, ktoré majú jediný cieľ: bohatnúť na úkor druhých, na úkor všetkých nás, ktorí nemáme možnosť žiadnym spôsobom ovplyvniť ich špinavé kšefty.

Ak majú v týchto zoskupeniach pôsobiace indivíduá právo na nadštandardné platy a odmeny, prečo nedoprajú tým, ktorí roky pracujú poctivo na svojich pracovných postoch primerané platy a odmeny za vykonanú prácu?

V prípade štrajku  lekárov a jeho zámerne zveličovaného dopadu na  pacientov hlavnou príčinou budú asi zlodeji zo zdravotných poisťovní, ktoré majú honosné sídla, množstvo parazitov administratívneho charakteru a parazitov v tzv. dozorných radách, o ktorých by sa dalo uvažovať ako o organizovaných výpalníkoch. 

Peniaze, ktoré by mali ísť priamo  do zdravotníctva, sa strácajú v "čiernych dierach" poisťovní a dodávateľov zdravotníckeho zariadenia a  materiálu, ktoré musia zdravotnícke zariadenia častokrát niekoľkonásobne predražené povinne nakupovať "len tam a tam". Pri týchto nákupoch si každý "sprostredkovateľ" uchmatne čosi pre seba - ako napokon môžeme vydedukovaťaj z obsahu zverejnenej "Gorily", alebo košického prípadu, ktorý začal zverejňovať na svojej Necenzurovanej stránke Vladimír Pavlík

Nakupovanie u nadiktovaných dodávateľov nikto neoznačuje za nátlakovú akciu. Rovnako za nátlakové akcie nikto neoznačuje diktát podmienok, za ktorých majú lekári poskytovať zdravotnú starostlivosť - či už ide o limity na množstvo výkonov, alebo predpis liekov. 

A to už nehovorím o diktáte, ktorej poisťovne poistencom musíte byť, aby sa vám dostalo potrebnej zdravotnej starostlivosti! Za posledného štvrťroka z môjho bezprostredného okolia boli dve zomierajúce osoby z nemocničného zariadenia v L M odoslané do Štiavničky - pretože boli poistencami poisťovne Apollo, nemohli byť ponechané v L M!

Neustále špekulácie okolo cien/preceňovania liekov, na ktoré sú čoraz vyššie doplatky, ktoré si už mnohí pacienti nemôžu dovoliť, zrejme nie sú "dielom" štrajkujúcich lekárov.

Na ohlupovanie pacientov, že generikum je totožné s pôvodným liekom,  dnes už nenaletí ani ten najobyčajnejší nevzdelaný človek - pacient, ktorý sám na sebe spozoruje čoskoro, že pôvodný liek  na neho pôsobil priaznivejšie, či bol účinnejší.

Medzi vykorisťovanú triedu možno zaradiť aj zdravotnícky personál. Veď asi len to odpracované  množstvo nadčasov vytvára dojem, že majú vysoké platy. Možno by bola verejnosť prekvapená, keby sa príjem podelil odpracovaným množstvom hodín - vtedy by bolo zrejmé, aká je hodinová mzda tých, ktorí donedávna držali ústa a snažili sa "udržiavať" svojich pacientov.

A toľko omieľané úplatky? Hádam mi nechce niekto tvrdiť, že bežný lekár, ktorý nepatrí do kategórie  vysoko odborne fundovaného a ceneného špecialistu, je denne zasýpaný úplatkami!!!

Ja osobne by som na to úplatkárstvo poukazovala v súdnictve, na polícii, ministerstvách, stavebných úradoch, prokuratúrach a orgánoch verejnej správy.

Aj tá "Gorila" nám jasne ukazuje, kde treba hľadať úplatné kreatúry, ktoré parazitujú na  financiách a majetku štátu!

Ešte sa vám zdá, že slovenský pacient je rukojemníkom štrajkujúcich lekárov a nie náhodou tejto skorumpovanej demokratickej republiky, v ktorej sa  "res publica"  (vec verejná) vytrvalo zamieňa  za utajovanie všetkých svinstiev, ktoré sa dejú za chrbtom občana, ktorý nemá ani toľko práv, aby mohol bez obáv pred postihom na ne poukázať?