sobota 7. januára 2012

Sme naivní my, alebo pani premiérka?

Ku kauze Gorila, presnejšie k obsahu písomností, ktoré sú zverejnené na internetových stránkach a k dispozícii komukoľvek, sa premiérka na Aktuálne.sk vyjadrila, že je to zmes práv, poloprávd a lží.

Nám, ktorí sme ešte úplne nestratili súdnosť, hoci o dôstojnosť nás už dávno tamtým podobní obrali na každom úseku nášho života, je jasné, že o žiadne polopravdy a lži nejde, ale že všetko uvedené je pravdou, ktorá maximálne môže obsahovať nepresnosti vo výške vyplatených miliónov pre niektorého z tých, ktorí za našimi chrbtami špinavo kšeftujú na náš úkor.

Odkiaľ by zrazu  mali desiatky miliónov oní "všemohúci" a zákonom -- ako sa denne presviedčame -- nepodliehajúci, na  tie prepychové sídla, ich zariadenie, autá, drahé dovolenky a nákladný život súčasne?

V rovnakom duchu čo do dôveryhodnosti obsahu záznamov  sa i  teraz argumentuje  iniciatívnymi pracovníkmi tajných služieb a ich  potrebou vykazovať činnosť  -- tak, ako sa argumentovalo  a argumentuje aj v súvislosti s dôveryhodnosťou obsahu spisov ŠtB.

Najzaujímavejšie na celej veci je ale to, že vždy všetko dostane verejnosť "na vedomie" až v období, keď sa už stratili - skartovali zo zákona! - všetky priame a usvedčujúce dôkazy, ktoré by mohli v tomto konkrétnom prípade vyvrátiť domnienky pani premiérky, že ide i zmes poloprávd a lží! 

Dvojtvárnosť Ivety Radičovej začína byť už odpudzujúca.  
Na jednej strane vyhlasuje, že už do politiky nikdy nevstúpi, na druhej čítam, že sa zrejme po nejakom čase neskôr vráti.  
Na jednej strane čítam, že o kauze Gorila vedela už pred niekoľkými rokmi ( kedy bol zrejme ešte čas vo veci začať konať ako občianka! a dožadovať sa vyšetrenia veci kompetentnými orgánmi), na  druhej  sa dnes vyjadruje o nej ako o zmesi pravdy, poloprávd a lží -- bez toho, aby  mala na to dôkazy.
V danom období mohla prípadne dosiahnuť to, že by dnes nebol obsah písomností spochybňovaný a vyhlasovaný aj ňou samotnou za zmes pravdy, poloprávd a lží.


Takéto mastné sústa obvykle dostávajú občania pred rozhodujúcimi okamihmi, aby ich pozornosť bola odpútaná od podstatnejších vecí: kým sa bežní ľudia budú vŕtať v "tomto", my  zatiaľ schválime potichu to, čo pre ochranu svojich zlodejstiev a zlodejských "osobností" nevyhnutne potrebujeme!

Nekritickosť pani premiérky, neochota zaujať jednoznačné stanovisko a dať ho verejnosti na vedomie zreteľne a včas v nejednom prípade je tiež len obrazom a odrazom  stavu, v akom sa tento štát nachádza. Nedovoľuje jej to strach? Alebo podiel na tichom súhlase s tým, čo sa dialo a deje?

Komu sa snažia podsúvať, že sme si všetci rovní pred zákonom? Pre koho majú vždy po ruke tie frázy o demokracii?

Veľmi dobre vidí aj ten najjednoduchšie zmýšľajúci občan, že "ruka ruku umýva" tak dôkladne,  že vždy je každé svinstvo skartované a premlčané - samozrejme, najmä  ak ide o gaunera z vysokej politiky  -- mafiána z kategórie tzv. bielych golierov.

A keďže sa medzi nich zaradí obratom  takmer každý , kto k politike a moci privonia, môžeme sa len bezmocne prizerať, pretože väčšine slušných ľudí  -- slušných čo sa týka etiky a morálky až do "špiku ich kostí" -- je zabraňované čestne pôsobiť v ktorejkoľvek oblasti a na ktoromkoľvek mieste. Stanú sa čoskoro buď obeťou šikanovania zo strany kolegov, alebo vydierania a intríg, aby bol dôvod tieto "biele vrany" , ktorých skutočnou čistotou  myšlienok a morálnych zásad sa cítia ohrozovaní, z kŕdľa obratom vyštvať.

Práve preto, aby mohli  občania dostávať na svoje podania odpovede, že sa nič nedokázalo a podanie odmietajú - bez toho, aby sa do hĺbky zaoberali skutočnosťami v ňom uvedenými.
Práve preto, aby mohli občana trestne stíhať za jeho opovážlivosť a snahu odhaliť gaunera.
Práve preto, aby bolo možné nazvať uvedené fakty a podozrenia ohováraním gaunera, ktorý má väčšie práva ako čestný človek.
Práve preto, aby si gauner mohol uplatňovať pred súdom odškodné za údajné poškodenie svojej povesti.

No najhlavnejším dôvodom týchto snáh je, aby občan pochopil, že mu nič a nikto nepomôže, ani keby mal desiatky dôkazov a svedkov - pretože ONI sú pánmi nad životom a existenciou každého jednotlivca, ich "zákony" sú svätým písmom a ich podlé skutky môže trestať iba Boh a jediné, čo od občana, svojho voliča vyžadujú, je aby za každých okolností držal hubu, ak po nej nechce dostať - a nielen v prenesenom slova zmysle.