streda 4. januára 2012

Špinavá hra so slobodou slova, slobodou prejavu a právom na informácie na úkor občana

Netrvalo dlho, a dozvedáme sa, že 500-eurová pokuta predsa len bude! Pre tých, ktorí si nebudú dávať pozor na jazyk za každých okolností - najmä ak tým ostrým jazykom a perom  budú smerovať proti "všemohúcim", ktorí naozaj v tomto štáte už teraz môžu všetko!

Môžu prekrúcať fakty, osočiť obeť z toho, čo nikdy nepovedala, či nenapísala, môžu ju urážať svojimi svinstvami skrývajúcimi sa za zákon, môžu ju odsúdiť za to, čoho sa nikdy nedopustila, pretože oni jej dokážu, že to urobila!

Pán minister Lipšic síce poskytol médiám ľúbivé odôvodnenie, ako sa niečo podobné mohlo dostať do návrhu zákona,  a múdro odôvodnil neprípustnosť postihu za prejavy, ktoré k demokracii  patria, aj keď sa nejednému nadobčanovi podobné "hodnotenia" na adresu jeho vlastnej "osobnosti" nepáčia, ale pravdepodobne  to na situácii, a najmä znení návrhu zákona nič nezmenilo.

Buď JUDr. Lipšic ako minister vnútra a odborník v oblasti práva nemá žiadnu váhu pri výkone svojej ministerskej funkcie, a preto jeho slová nikto v jeho vlastných radoch vážne neberie, alebo dospel sám k záveru, že drzý plebs je treba bičom prinútiť k väčšej úcte voči  skorumpovanej vrchnosti, keď si prečítal, čo všetko popísali jeho neprajníci na jeho vlastnú adresu. (Pritom nie je vylúčené, že by ich bolo treba hľadať medzi jeho vlastnými podriadenými.)

Inak by totiž zákon v pôvodnej podobe nemohol byť pripomienkovaný a posudzovaný zainteresovanými  ovplyvňovateľmi jeho podoby z radov tých "všemohúcich", v ktorých prospech bol nimi samými navrhnutý!

Len tak ďalej, súdruhovia!

Mimochodom, nie je vylúčené, že za hrubú urážku bude považované už aj vyjadrenie o "všemohúcej osobnosti" na adresu jeho preukázateľnej príslušnosti ku komunistickej a eštebáckej branži! Dnes sa takýmto vyjadrením totiž nejeden cíti hlboko urazený a ponížený! Príkladov bolo zverejnených dosť.