piatok 6. januára 2012

Trošku si naše orgány "prispali"

Ak by nebola tak intenzívne  v súčasnosti  medializovaná kauza Gorila, ktorú už niekoľko rokov kompetentné vyšetrovacie  orgány a vládne garnitúry ignorujú, opäť by ju potichučky zamietli všetci kompetentní  pod "červený" koberec.

Takto sme sa dočkali toho, že po prebudení sa zo sna nečinnosti  sa začali orgány činné v trestnom konaní tváriť, že majú záujem vo veci konať.

Ba zobudili sa nám --  síce až po tom, ako im iní chrstli do tváre vedro studenej vody --   i tí, ktorí už dávno mali vec dať vyšetrovať z vlastnej iniciatívy, ktorí mali zbaviť mlčanlivosti tých, ktorí  majú k tejto kauze  nielen slovenskej verejnosti, ale najmä vyšetrovacím orgánom  najviac čo povedať, a aj tí,  ktorí mali  dávno z postov odvolať v  kauze  stále účinkujúcich aktérov, šafáriacich  na spoločnom doteraz, akoby majetok patril iba im.

Žiadny triezvo uvažujúci človek sa však  nad týmto otáľaním  nepozastavuje a zároveň ani nijako zvlášť neoceňuje  nebývalú iniciatívu viacerých vyšetrovacích  orgánov, pretože  neverí, že vôbec niečo niekomu dokážu.

Museli by mať na to dokazovanie totiž "politickú vôľu".  A kde nie je vôľa, tam nie je ani cesta -- aby som  voľne previedla do "našej" reči toľko Dzurindom opakované "kde je vôľa, tam je aj cesta".
Pretože v podrobnostiach takéhoto rozsiahleho škandálu, do ktorého sú namočené všetky svine pri korytách, vôľa hrabať sa nebude, tak aj tá cesta sa stratí kdesi v nedohľadne.

Peniaze, mafiánske prepojenia a praktiky  majú totiž svoju čarovnú moc zlikvidovať každý nepohodlný dôkaz, ktorým by bolo možné usvedčiť účastníkov týchto špinavých politických hier a zlodejstva na najvyššej vládnej úrovni.


Trestne stíhať -- podľa týchto suprazlodejov -- treba totiž jedincov,  ktorí na špinavé praktiky a  nezákonnosti poukazujú! 
 
A v tomto duchu si vytvárajú a odhlasovávajú zákony -- ako je aj ten najnovší súvisiaci s hrubými urážkami "verejných" činiteľov.
Činiteľov, ktorí tajne kradnú a korumpujú!
Lebo na Slovensku je to tak!