pondelok 30. januára 2012

Parlamentné svine pri korytách s "gorilou" hlavou a hrošou kožou

Keď sa národ prebúdzajúci sa zo snov o lepších kapitalistických zajtrajškoch konečne spontánne po 22 rokoch rozkýval a odvážil sa vystúpiť vo verejnom proteste proti nevyšetrovaniu všetkých odhalených svinstiev na vrub občana popáchaných  činnosťou poslancov jednotlivých strán v parlamente, nerátali svine pri korytách, že to bude s väčším efektom.

Dnes, keď zisťujú, že sa aspoň niekoľko tisíc prebudených občanov dožaduje zákonných krokov proti všetkým aktérom, ktorí sa viac ako 20 rokov obohacujú na nás všetkých, vyhlasujú aktivitu občanov za politickú prezentáciu kohosi v pozadí, kto sa snaží o odstavenie súčasnej garnitúry od korýt. Tie sú síce už takmer poloprázdne, ale ako sa zdá, predsa len zostalo ešte dosť toho, na čom sa dá obohatiť a úplne položiť tento národ na kolená.

A staré praktiky komunisticko-eštebáckych nomenklatúr odievajú do nových zákonných úprav. Potláčanie protestov nadobúda sofistikovanejšie prejavy. Také, aby sa nedalo dokázať, že na Slovensku sa  veselo ďalej potláčajú ľudské práva - tých, ktorí sa živia poctivou prácou a na špekulovanie o tom, čo sa kde dá ešte trhnúť, nemajú ani čas, ani prostriedky, a už vôbec nie potrebné zručnosti a znalosti legislatívnych - účelovo vytvorených dier.

Nikto nepochybuje, že do davov sú štruktúrami moci  účelovo vkliňovaní provokatéri, ktorí nemajú iný cieľ, len vyvolávať situácie, ktoré by mali v konečnom dôsledku vládnúcej moci pomôcť potláčať právo občana na jeho Ústavou SR a medzinárodnými dohovormi mu deklarovanú slobodu prejavu aj vo forme verejných protestov a demonštrácií  a následným  zastrašovaním vysokými pokutami  a trestným stíhaním - samozrejme koho iného ako organizátorov, ktorí sa odhodlali "niesť svoju kožu verejne na trh", aby takto dodali punc dôveryhodnosti akciám.

Hrošia koža je naozaj dobrou ochrannou praktikou proti pravde a právam. Poslanci slovenského parlamentu nám to v posledných dňoch dokazujú s excelentnou brilantnosťou.

Banalizovanie vlastných svinstiev a svinských praktík a na druhej strane zveličovanie údajného poškodenia parlamentnej budovy demonštrantmi - to je ono!

Za peniaze slovenských občanov a na základe ich dôvery, ktorú sklamali, sedia v parlamente. 

Namiesto toho, aby aspoň naoko  prejavili slušnosť voči svojmu voličovi a kolektívne  vzali metly a vedrá s vodou a išli si upratať ten mikrochliev  pred vstupom do NR SR, ktorý im zanechal ako odkaz s  vizitkou svojej moci občan, ktorý ich má už naozaj plné zuby, sú takí drzí, že niekoľko týždňov pred voľbami sa s  bohorovnou drzosťou odvažujú žalovať organizátorov verejného protestu  -  povolenej akcie.

Organizátorov! Aj keď je nepochybné, že všetko majú dôkladne nahraté a nafilmované, a konkrétnych páchateľov by veľmi ľahko dokázali identifikovať.


Nehanbia sa vyčísľovať ako údajnú  škodu spôsobenú demonštrantmi  prasknuté sklo, ktoré dostalo zásah nepochybne od provokatéra, ktoré mu nešlo o nič, len aby sa celá akcia zvrhla na krviprelievanie a zatýkanie, a tým by sa zlikvidoval akýkoľvek odpor prejavu nespokojnej časti národa - časti, ktorá si "vidí ďalej od nosa" a vie, kam "to" v tomto štáte smeruje - pretože "to" už dospelo za hranicu únosnosti.

Nehanbia sa vyčísľovať údajne poškodené obloženie budovy - v skutočnosti iba začiernené od plameňov sviečok. Začiernené oveľa menej ako ich špinavé orangutánske chamtivé paprče.
 
Keď bežný občan počúva, aké mali napáchať demonštranti škody tým, že zanechali po sebe nejaké ohorky sviečok, zadymené obloženie a nejaké porozbíjané vajcia, ktoré musela NS SR po nich odpratať, nestačí sa čudovať, kde sa berú tie niekoľko tisícové sumy v eurách!

Podľa akého cenníka sa v Národnej rade  SR upratuje?!
A kto upratuje? Firma blízka niektorému z poslancov? 
A upratuje podľa vlastného, niekoľkonásobne predraženého cenníka?


Nestálo by za to, aby sa aj o toto niekto zaujímal?

Občania, nedajte sa odradiť! Vyjdite do ulíc! Chovajte sa pokojne, neničte nič naokolo, upozorňujte na provokatérov a nepridávajte sa k nim v ich umelo a zámerne vyvolávaných prejavoch "odporu".
Prezentujte heslami a prejavmi, že  máme všetci  tých "goríl"naozaj už dosť, a že tu boli síce z vôle ľudu i luzy, ale donekonečna to tak byť nemusí.


A ak by bolo potrebné, prispejte eurom-dvoma organizátorom na úhradu tých údajných škôd - oni prejavili odhodlanie  -- a najmä odvahu za nás všetkých.


Ale nezabudnite si od tej zberby, ktorá nás tu zdiera, žiadať aj podrobnú faktúru, aby sme videli všetci,  čo všetko a v akej výške si  za to upratovanie účtujú - aby sme adekvátne v deň volieb mohli účtovať za upratovanie na politickej scéne my!