streda 11. apríla 2012

Fííha!postreh z 11. 4. 2012

Z internetového článku SME zo dňa 11. 4. 2012 , ktorý sa orientuje na sťahovanie diskriminačných žalôb sudcami,  sa občan dozvedá o ušľachtilosti novej figúrky na Ministerstve spravodlivosti SR.

Monika Jankovská  odôvodňuje  verejnosti  svoje kroky, ktoré ju viedli k tomu, že po vymenovaní do funkcie stiahla svoju diskriminačnú žalobu proti štátu, ktorou sa dožadovala odškodnenia za to, že nedostáva rovnaký plat ako sudcovia, ktorí sa rozhodli, či odhodlali prejsť na Špeciálny súd.

Ako vidieť z diskusie občanov na internete pod článkom, je tou správnou osobou, aká bola do štábu dosadená. Určite bude verne slúžiť a zvyšovať dôveryhodnosť slovenského súdnictva. 
Dobehne na ministerstve to, čo zameškala ako sudkyňa. Aspoň takto chápe bežný občan jej "prístupové" vyjadrenia a  plánované kroky.
Najmä ak sa vyjadruje, že v súčasnej situácii cíti s občanmi nášho štátu a svoju ušľachtilosť a humanitu ešte podporuje aj vyjadrením, že i ostatní jej príbuzní - časť rodinného sudcovského klanu bude konať podobne a prehodnotí svoj prístup k predmetnej veci  -- nepriamo naznačujúc, že aj oni stiahnu svoje diskriminačné žaloby.

Natíska sa otázka, či sa už aj pre ňou uvedených ústretových  rodinných príslušníkov chystajú podobné teplé  miestečká, ktorými budú odškodnení za svoje pochopenie  k vytváraniu nového obrazu  a charakteristiky svojej úspešnejšej príbuznej, ktorej dal v mene štátu "ktosi" do rúk moc. Väčšiu, akú mala doteraz.
Aby si vynahradili straty, ktoré im spôsobí stiahnutie žalôb "z rodinných dôvodov".

Poznámka na jej adresu, že vzhľadom na na to, že podala proti štátu žalobu, ktorú stiahla až po vymenovaní do funkcie a z uvedeného uhla pohľadu ide o konflikt záujmov, nielenže netrápi nikoho z nových všemohúcich, ale nemusí trápiť ani občanov. Už len preto, že z tých niekoľkých stoviek sudcov Slovenska, ktorí takéto žaloby podali, by asi bolo veľmi ťažké nájsť vhodnejšiu osobu a ešte aj s čistým štítom z obdobia pred vymenovaním do funkcie.

Ale to, čo píšu občania s konkrétnymi skúsenosťami, ktoré nadobudli s pôsobením pani Jankovskej vo funkcii sudkyne,  si rozhodne prečítajte!


A Čas.sk nám zase 11. 4. 2012 oznamuje, že Ústavný súd SR nevyhovel návrhu bývalej ministerky spravodlivosti, aby bola dočasne pozastavená funkcia Štefanovi Harabinovi.
No, prečo by aj mal vyhovieť, keď  L. Žitňanská je ministerkou spravodlivosti už bývalou, nie?

Stačí, že Ústavný súd SR v jeho obsadení vyhovie množstvu iných "želaní"  tých "správnych" sťažovateľov, ktorí ho atakujú podaniami v bezhraničnej dôvere, že si svoje plné vrecká peňazí naplnia ešte viac úspešnými sťažnosťami , ktoré im otvoria cestu až do Štrasburgu - na úkor štátu, a teda vlastne občanov tejto republiky, ktorí pri domáhaní sa spravodlivosti sa na Ústavný súd neraz ani nedostanú - pre nedostatok peňazí na advokáta, ktorým musia byť povinne zastúpení!

Za všetky "chyby" sudcov platí štát --  ale ani od jedného z nich ešte štát nežiadal, aby svoje "nezávislé"  "omyly" v rozhodovacej činnosti museli zaplatiť z vlastných -- z pohľadu občana -- až neúmerne nadštandardných príjmov.

Ale aj ak by sudcovia štátu straty spôsobené svojím úmyselne  "neodborným" rozhodovaním  predsa len zaplatiť museli, tak im predseda súdu za vernosť  -- z titulu ktovieakého pri najbližšej príležitosti udelí odmenu, aby  konkrétny sudca, konajúci v "intenciách strany" mal "ujmu" vykompenzovanú.

Aj takto si nejeden "nezávislý" slovenský sudca svoj príjem na úkor občanov zvyšuje. A koľko získa na úplatkoch, to mu nedokáže ani Pán Boh, lebo ani tomu sa akosi do riešenia korupcie na Zemi nechce. To nám deklaruje svojou neangažovanosťou.
 Ale aspoň dookola nekotkodáka, že pripravuje balíček protikorupčných opatrení, zriaďuje linky na oznamovanie korupcie, zakladá schránky dôvery na policajných budovách (umiestnených v dosahu kamery!) -- neohlupuje občana, že vytiahol do neľútostného boja proti prebujnelej korupcii.
V uverejnených diskusných príspevkoch sa odrážajú názory prevažnej väčšiny občanov - nielen na stav slovenského súdnictva, ale aj všeobecný prístup k občanovi, ktorý poctivo pracuje a napriek tomu nedostáva taký plat, ako politici, ktorých pôsobenie a rozhodovanie vo svojom mene musí strpieť napriek tomu, že ich ani nevolil.
Názory na občiansku rovnosť pred zákonom -- na ktorú majú nárok len privilegovaní, a to bez ohľadu na ich morálne , či odborné kvality, ako sa denne o tom na vlastnej koži radoví občania presviedčajú.

Názory a skúsenosti občanov, ktorí sú prenasledovaní a postihovaní orgánmi, keď sa začnú domáhať svojich práv! Ktorí sú postihovaní namiesto tých gaunerov, na ktorých konanie si dovolili poukázať, proti ktorému sa rozhodli brániť!