nedeľa 2. októbra 2011

Máme nové "čtivo" - "mafiánske " zoznamy?

Po avíze, že sa na scéne objavili nové mafiánske zoznamy a budú k dispozícii na internetovej stránke denníka Nový čas, zaplesala duša nejedného občana našej "drahej" krajiny.

V nádeji, že si bude môcť menovite prečítať, kto  pribudol do zoznamov  z  radov   "inteligencie".  

O inteligencii hovorím preto, lebo na podobné posty treba mať aj vzdelanie,  aj inteligenciu  -  okrem sebaprezentácie ako inteligenta,  čo je vlastné hlavne  množine prokurátorov, sudcov, advokátov, policajtov a poslancov nášho nimi "posraného" parlamentu.

Je pochopiteľné, že najmä  táto kategória príslušníkov k mafii zaujíma širokú verejnosť.

Čo tam po esbéeskároch s holými hlavami a býčou šijou, ktorí samoinštaláciou, po vlastnom uvážení  získavajú právo "ochraňovať" nielen  pred radovými zlodejíkmi, ale hlavne pred príslušníkmi vlastnej "elitnej" skupiny dobre vynášajúce podniky, banky, hotely, nemocnice, poisťovne, parkoviská atď., atď.  patriace "podnikateľom", ktorí pri porovnaní morálnej úrovne s nimi, tiež nepadli - ako to známe jablko - od rozkošateného stromu  na Slovensku úspešne etablovanej sa celosvetovej mafie - ďaleko. Tí sú jasní" už na prvý pohľad.

Občana so zmyslom pre spravodlivosť zaujíma , kto je tým  policajtom, sudcom, prokurátorom, advokátom, policajtom a poslancom, ktorý ženie vodu na mlyn všetkých tých kolies, či lepšie povedané súkolí, ktoré zabezpečujú takú bezchybnú funkciu tohoto "mlyna". 

Mlyna, ktorý je tak zabezpečený, že  takých, ako sú ONI,  nikdy nezomelie. 

Nejedna praktickejšia obeť tohoto "systému vecí" by  určite rada vytiahla z domáceho archívu písomnosti s negatívnymi rozhodnutiami a odpoveďami týchto ochrancov zákona a strážcov morálky , aby sa mohla pochváliť, že má autogram "onoho" mafiána, a určite by ho rada  ponúkla zberateľom autogramov na odkúpenie.

Ten ich mlyn melie tak bezpečne, že vždy rozozná, koho treba medzi mlynskými kameňmi rozdrviť na prášok, aby jeho konštruktérom zostal  pocit neohrozenosti aspoň na "dobu určitú" - dobu, ktorej koniec je  v nedohľadne spravodlivosti.

Občana so zmyslom pre "podnikanie" motivuje k získaniu plnohodnotného zoznamu čosi iné:

možnosť mať pre prípad potreby  v zálohe adresu tej správnej osoby, ktorá ho "vyseká z každej šlamastiky" - za slušný honorár, do ktorého je pre klienta už zarátaný aj  bonus v podobe konexií  s tými, ktorí bezpečne úplatky berú a poskytnú za ne ak nie rovno beztrestnosť, tak zníženie trestnej sadzby.  

Netrpezlivo národ čakal  - a zažil sklamanie. Uvidel takmer nečitateľné hárky so začiernenými priezviskami všetkých tých Mišov, Šaňov,  Janov, Sadikov, policajtov z úradov boja proti organizovanému zločinu, malo- i veľko-"podnikateľov" z podsvetia, špekulantov z radov vyššej politiky.

Cvakli občanovi  zuby naprázdno. Konexie aj naďalej budú zasa  len pre "prihlásených"! 

Jednoducho, občan musí pochopiť, že sloboda slova ohrozuje demokraciu!

Denník Nový čas si zvýšil čítanosť,  a súčasne sa nevystavil riziku žalôb o ochranu osobnosti, ktoré by uvedení v týchto zoznamoch naň hromadne podali - a ako je zvykom na Slovensku, aj vyhrali - lebo príslušný sudca by voľne a podľa vlastnej úvahy nezávisle rozhodol, že žalovaná strana nepredložila dostatočné dôkazy o tom, že sa skutku nedopustila! Nie, že uvedenie v týchto zoznamoch je opodstatnené!