piatok 30. septembra 2011

Zvalíme Euroval? Alebo "zľahne" Slovensko?

Boj o Euroval!   Jana Shemesh  z Izraela prežila štrajk  lekárov!  Hedvige sa "máme" ospravedlniť!  A zase ktosi objavil, že zmizli štátne milióny cez FNM!  Diskriminačné žaloby sudcov!

No, namôjveru, asi jedinou  pozitívnou správou z posledných dní je, že sa  po dlhšej nečinnosti  "vyššej moci"  a za výdatnej pomoci neznámeho elementu zasa podarilo odísť do pekiel akémusi "podnikateľovi".

Euroval, ktorý - ako sa zdá  - je výhodným obchodným artiklom nielen v parlamente SR, napokon prevalcuje svojich odporcov. Kto vie, čo je za tým, že nakoniec sa všetci svorne "dohodnú" a dohody vyhlásia "v mene svojich občanov" , na "záchranu Eura", na "záchranu stability v Eurozóne", a ktovie koľko ešte dôvodov objavia na odôvodnenie svojich rozhodnutí v štýle "o nás - bez nás"  - t. j. bez potlesku občanov Slovenskej republiky a za nehlučného reptania a nadávania tej časti, ktorá si uvedomuje, kam to s nami dospeje, ktorú rozčuľuje podvod na "národe", akým je odklepnutie súhlasu, aby sme sa podieľali na zvyšovaní úrovne Grécka a  jeho ďalších potenciálnych nasledovníkov platením ich dlhov, ktorých existenciu zakrývali klamstvom, a mašinéria zvaná EÚ si nedala ani toľko práce, aby sa dôkladne zaoberala skutočnosťou, či stav ekonomiky štátu, ako im ho  servíruje na peknom tanieri Grécko, zodpovedá skutočnosti.

Ibaže nový  slovenský  "objav", že cez Fond národného majetku spôsobom "Gemerský mlyn" zmizli zo Slovenska  milióny eur daňových poplatníkov, zatieni asi aj grécke klamstvá.

Tu chcem opäť pripomenúť, prečo sa môže podobne "hospodáriť". Bežný občan so svojim podozrením, že sa niečo deje, nemá šancu nikde uspieť, pretože polícia s prokuratúrou  ho "vykopú" s tým, že nič konkrétneho neuviedol, nemá žiadne dôkazy. Šikovne vymyslené!  Namiesto toho, aby orgány tie dôkazy zabezpečili, lebo majú na to právomoc, prenesú všetko na pomaly už nesvojprávneho v každej sfére občana. 

A verní skorumpovanci z radov orgánov činných v trestnom konaní upozornia, že treba začať zametať stopy, lebo niekto čosi zavetril! A tak sa rozkrádajú peniaze, ktoré by mali slúžiť ku všeobecnému prospechu; končia na účtoch mafie v daňovom raji, z ktorého ich už nikdy nik nevydobyje späť.

Jana Shemesh z Izraela nám zase cez SME - samozrejme, že za príslušný honorár - oznamuje, ako prežila štrajk izraelských lekárov.

Akoby Slovák nemal dostatok vlastných skúseností s bordelom v zdravotníctve, ktorý v ňom panuje aj bez štrajku. 
Naozaj nás dotyčná nemusí oboznamovať s triviálnosťami, ktoré sprevádzajú chaos v zdravotníckych zariadeniach - a tobôž v Izraeli! My na Slovensku s ním máme bohaté skúsenosti, tak nech si pani "rozumy" nechá pre seba.

Ešteže tej SME cez Piano neplatím  - čítať podobné duchaplnosti, a nimi neraz oplývajúce aj  na internete utajené komentáre redaktorov  k dianiu, za svoje peniaze by ma dosť hnevalo. 

Hedvige Malinovej sa má Slovensko ospravedlniť! Ďalšia téma rezonujúca medzi mantinelmi vládnej politiky. Nuž, keď sa chce "štát" ospravedlňovať, prosím. Ale nech sa neospravedlňuje v mene všetkých občanov tejto republiky! Kauzu Malinová  "národ" nezapríčinil. A to, že sa takto rozrástla, má nielen svoju príčinu, ale najmä pozadie. 
Po toľkých rokoch väčšina občanov si vie utvoriť vlastný názor, ktorý spočíva v  skutočnosti, že ak by sa nenašiel ochotný právnik, ktorý bude kýmsi neznámym dobre zaplatený, ťažko by sa  domáhala svojej pravdy v Štrasburgu, detektoru lži v Izraeli!

Mimochodom, pravdy  spochybňovanej , pretože Malinová je z kategórie tých, na ktorých porušovanie  ľudských práv neustále "ktosi" Slovensko upozorňuje, stále im o hlavy mlátiac Maďarov, Rómov,...   

Nejeden občan SR potvrdí moje slová - ak by to bolo inak, slovenskí úspešní "doj.....niachtiví." sudcovia, prokurátori a ktovie kto ešte ďalší, by ju boli už  dávno  "odpálili zo stredu ihriska". 

Tak, ako stovky iných, ktorí sa rozhodli obhajovať svoju pravdu a nároky - teda rozhodli sa bojovať s veternými mlynmi.  Ďalej zo Slovenska sa nedostali - preto, že im nemal kto platiť advokáta, detektori lži, propagandu, vydanie účelovo zameranej knižky. 

Poteší ma, ak sa vláda ospravedlní len za tých, ktorí na porušovaní práv Malinovej majú priamu účasť - nie aj v mojom mene!
Mňa totiž za svinstvá, ktoré na mne  štátna a verejná moc pácha už desaťročia, nemá vôbec snahu poprosiť o prepáčenie.
Asi preto, lebo mi  nik na tričko ešte nenapísal, že mám ísť za "Dunai". (Pri svojej inteligencii by som pochopiteľne nabrala kurz na rakúsku stranu!) 

K vyššieuvedenému na záver si dovolím citovať sudkyňu Kontríkovú, ktorá pri rozhodovaní o diskriminačnej žalobe sudkyne Pavlovičovej  sa podľa SME - vyjadrila: "Keď existuje sloboda prejavu, každý si môže povedať všeobecný názor na sudcov. Smola, ale je to tak."

Aby ste správne pochopili "výrok sudkyne": poslednou krátkou vetou myslela, že sloboda prejavu poškodzuje česť a vážnosť nejedného "doj.....ča" v talári, a ten to bude musieť, chudák,  strpieť. A v tom je tá smola . Otázne je len, či  pre neho?

Bodaj by to tak bolo, občan Slovenskej republiky! A aby to platilo všeobecne - môcť vyjadriť slobodne svoj názor aj na advokátov, prokurátorov, exekútorov, policajtov, zamestnancov verejnej správy, poslancov a vôbec každého, kto pácha neprávosti!
Len mám obavy, že vyjadriť slobodne svoj názor na kohokoľvek  platí iba v niektorých - výnimočných prípadoch - že sa väčšinou nevyplatí - tomu, kto svoje právo využil, uveriac týmto bájkam.