pondelok 12. septembra 2011

Akoby ich jedna mater mala!

Občan "zosmradnutej demokracie made in Slovakia" sa nestačí čudovať. Denne ho médiá sýtia správami, z ktorých mu vstávajú vlasy na hlave a ježia sa mu chlpy na tele.

(Nemyslím tým havárie a vraždy, ani "problémy"  úbožiatok celebrít, ktoré sú výsledným produktom  "jedinečnej a výnimočnej" hlúposti dotyčnej pseudoosobnosti, o ktorú prevažná väčšina rozumných ľudí po celý svoj život ani nezakopne.)

Mne ide o tie svinstvá štátom tolerované a ochraňované, ktoré produkujú "svine" nominované do štátnych a verejných funkcií. 

"Svine", ktoré nomináciou majú automaticky potvrdenú vlastnú beztrestnosť a ochranu pred spravodlivosťou zákona - ak by sa nejaký ten zákon predsa len objavil,  a na jeho základe  by mohli byť braní na zodpovednosť.

Výnimky potvrdzujú síce pravidlá, ale tých"svíň" je na území tohto štátu už priveľa na jeden meter štvorcový pôdy verejných a štátnych orgánov. 

Je  zaujímavé, že  stále majú dosť priestoru na to, aby ho zasierali svojimi "výkalmi" a ich nepovinnosť si  ich odpratávať po sebe, alebo lepšie povedané, "nesrať" na všetko a do všetkého odôvodňujú poukazovaním na svoju príslušnosť k triede "nadobčan".

A tak sa ráno dozvedám z internetových stránok, že sudcovia odmietajú zaplatiť poplatky za návrhy na dorovnanie výšky ich platov do rovnakej výšky, ako majú sudcovia Špeciálneho, či Špecializovaného súdu -  pričom rozsudky vo svoj prospech už majú! - oháňajúc sa tým, že ide o nemajetkovú ujmu! ,  že  majú práva ako každý "iný" občan , atď.

Jedným z " každých iných občanov" som i ja. A moja rovnoprávnosť sa ukázala už neraz. Vyhrážky sudcov, že ak nezaplatím, vec odložia, ignorovanie, či zamietanie žiadostí o oslobodenie od poplatkov, i priznanie advokáta na ktoromkoľvek stupni súdov ( vrátane Ústavného súdu SR, ktorý v nejednom prípade takto konal automaticky ) ma ako občana už minimálne 20 razy zbavili možností domôcť sa spravodlivého súdneho procesu, a spravodlivého rozsudku vôbec.

Ba ani len tej náhrady škody za nesprávny úradný postup skorumpovaných sudcov, policajtov a úradníkov sediacich na stoličkách verejnej a štátnej správy sa ako "podobčan" nedomôžem. 

Napokon, mnohé judikáty ES už na túto skutočnosť poukazovali. A ak by SR špekulatívnou podmienkou, aby bol občan zo zákona povinne zastúpený advokátom na NS SR i ÚS SR umelo nezabraňovali obetiam svojvoľného konania oných "svíň" obracať sa na orgány, ktoré by im mali zabezpečiť nielen potvrdenie, ale dokonca aj vymožiteľnosť  im už priznaného práva, ak by nenapomáhali oným "sviniam" k beztrestnosti, ES v Štrasburgu by musel mať niekoľkonásobne väčší počet senátov na prejednávanie sťažností zo Slovenska proti SR.

V ďalšej správe sa dozvedám, že v Košiciach z korupcie sú podozriví všetci policajti, prokurátori a sudcovia, že pezinský sudca  Š. uviedol, že ...policajt najprv napísal, ako sa mal trestný čin stať, a až potom chcel zabezpečovať dôkazy...

Ako sa dospelo k tomu, že sú podozriví všetci "uvedení" v  Košiciach, netuším. Viem však stopercentne, že ani jednému z nich žiadnu korupciu nedokážu! Vychádzam zo svojich desaťročia trvajúcich skúseností vlastných.

A bolo by zaujímavé dozvedieť sa pokračovanie v tejto veci podozrenia "všetkých" z korupcie: kto  z tých, ktorí si dovolili vysloviť podozrenie z korupcie uvedených "svíň pri korytách" bude  obvinený z ohovárania a urážky na cti tých cti nehodných "osobností"? Scenár v takýchto prípadoch býva totiž rovnaký. 

Nepochybujte. Práve  čelím podobnému  obvineniu! 

Z nejedného trestného oznámenia pre podozrenie z nekalého konania niektorej "svine" nakoniec príslušné orgány  platené z daní občanov pomôžu "vyšpecifikovať" priestupok, či trestný čin proti oznamovateľovi v prospech gaunera.

Neraz orgány zabezpečujú z vlastnej iniciatívy dôkazy  -  zamerané proti oznamovateľovi - ešte v predstihu, alebo spôsobom, ako spomenul pezinský sudca Š., a  z vlastných skúseností to môžem potvrdiť aj ja , že  najprv vyprodukujú svoju verziu, ako sa mal trestný čin stať, a potom si začnú obstarávať dôkazy - pričom im neraz prídu vhod aj tie, ktoré s podstatou konkrétnej veci nemajú vôbec nič spoločného.

V spôsobe, akým  policajti vo veciach  konajú , získavajú dôkazy a posudzujú ich , a napokon vo veciach rozhodujú, nezaostávajú  však ani v najmenšom za praktikami slovenských sudcov, prokurátorov a "páničkov" na priestupkových oddeleniach obvodných úradov.