pondelok 12. septembra 2011

Fííha!postreh z 13. septembra 2011

Ako mi to pekne nadväzuje k úvahám z včerajšieho dňa. Dnešok akoby potvrdzoval moje riadky.

Stačí sa pozrieť do SME, pozorne si prečítať, čo sa píše k problémom so stíhaním podozrivých z korupcie v Košiciach a chápavému "podobčanovi" je jasné, ako prípady skončia.

Skutok sa akože "nestane", lebo určujúce skutočnosti "nebudú", lebo budú absentovať. A dôkazy sú už teraz vyhlasované za nezákonne získané.
V ďalšom prípade ktorýsi policajný riaditeľ, zdá sa, že účelovým výkladom a prekrúcaním skutočnosti obhajuje pred súdom konanie svojich podriadených. 
Dočítame sa aj o zámenách protokolov z výsluchov, i nezaznamenávaní výpovede od slova do slova, či bezohľadnej jazde policajného vozidla.

Samozrejme, teraz ide o to, na koho sa účelový výklad a  obhajovanie porušovania práva  riaditeľom jednej policajnej zložky  vzťahuje.
Ide o obhajovanie  konania v prospech "nadobčana", alebo "podobčana"?

Skúste si to pozorne prečítať a podrobne rozobrať napísané a veľa námahy vás to stáť nebude, aby ste našli rozuzlenie. Najmä, ak ste už počas života v praxi priamo zažili , ako dokážu slovenskí policajti - to ich je prevažná väčšina -  arogantne a bez mihnutia oka porušovať zásady nestrannosti a konať  "v mene zákona"!

A na záver vyberám ešte článok na konto sudcu Paludu, podľa ktorého musel stiahnuť svoje odvolanie proti zastaveniu disciplinárneho konania, lebo "Finančná tieseň ho prinútila..."   Sudcovi totiž zadržiavajú polovicu platu!  
Myslím, že každý "podobčan", ktorý je rozhľadenejší, žasne, že sudcovi nestačí  ani polovica toho platu, ktorý dostáva, pretože je všeobecne známe, aké neprimerane vysoké platy sudcovia poberajú, a stále sa dožadujú ich zvýšenia, čo odôvodňujú tým, že inak nemôžu odolávať korupcii!

Milí čitatelia a priaznivci tejto stránky, ak objavíte nejaké nepresnosti v nadväznosti na články,  prepáčte. Nejde mi totiž o tie články, ale  o to, čím sa zaoberajú, a to z pohľadu "podobčana" v tom smere, ako zneužívanie právomocí "nadobčanmi" znepríjemňuje život bežnému človeku Slovenskej republiky.