piatok 16. septembra 2011

Fííha!postreh zo 16. septemba 2011

Tak sa dnes dozvedám, že pán Najvyšší Harabin sa rozhodol pracovať na prípadoch doma.

Vnucuje sa otázka: na prípadoch , ktoré sú predmetom súdnych konaní "plebsu", alebo prípadoch priateľov a pochlebovačov?

Alebo to má byť demonštrácia vlastnej moci: za menej peňazí budete mať odo mňa menej muziky?

Nuž, keby pán predseda NS SR do práce nechodil vôbec, a už do konca vlastnej pozemskej existencie, potešil by sa tomu "nejeden". 

Mnoho obetí praktík sudcov - JUDr. Harabina nevynímajúc - by si vydýchlo a oželelo by, že berie z rozpočtu štátu, vytváraného z daní slovenských občanov "slušnú sumičku" ako podporu v nezamestnanosti. Zostalo by mu tak more času na vlastné stretávanie sa s priateľmi, ktorých neradi vidia "slušní občania" potulovať sa po chodbách budovy na Župnom námestí  č. 13 v Bratislave ako návštevníkov.

Naši "páni sudcovia" môžu dva razy do týždňa pracovať doma! Pretože niektorí sa nedokážu na pracovisku sústrediť!!!

Nuž, bodaj by aj, keď ich často vidieť, ak nesedia v súdnej sieni, behať z kancelárie do kancelárie, neraz dvere na pracovniach pootvárané dokorán, a ak v niektorej niektorí z nich sedia, tak pri kávičke vo dvojici v družnom rozhovore!

Už chápem, prečo sa potom nachádzajú po uliciach postrácané časti obsahu spisov (moja vlastná dokázateľná skúsenosť!), prečo niekedy nemôže informačná kancelária súdu  vydolovať  ani dostatočne vopred objednaný spis od sudcu na nahliadnutie - sudca v kancelárii nesedí, spis má u seba - zamknutý, práve mu ochorelo dieťa, musel odísť.... Fantázii súdnych úradníčok sa medze v hľadaní výhovoriek, prečo spis nedokázali zabezpečiť, síce  nekladú, ale vymýšľať stále nové výhovorky im dá dosť práce.