sobota 17. septembra 2011

Páni, to je "delovka"!

Asi  najlepší a najucelenejší pohľad na vzájomné prepojenia s mafiánskymi praktikami na vyššej úrovni Vám poskytne príspevok  Aleša Vébra pod názvom Plzeňská práva ..., ktorý na svoju stránku prevzali  "necenzurované...". Týka sa  síce konkrétnych osôb z Českej republiky, ale netreba pochybovať, že "to" rovnako funguje na Slovensku.

Stojí  za to, aby ste si ho prečítali pozorne, aj keď sa netýka priamo diania na našom (koho?) Slovensku, a pokúsili sa zamyslieť nad situáciou na domácej pôde.

Príspevok je ukážkovým  podrobným podaním skutočnosti, ako fungujú vzťahy v každej oblasti  verejného života ponovembrovej žumpy zvanej demokracia prakticky všade.

Neviem, či až takto dopodrobna si  na Slovensku niekto  dal tú námahu,  resp.  mal tú odvahu predložiť verejnosti podobne zamerané informácie a  fakty  aj s menami konkrétnych  kriminálnikov, nech už patria do kategórie podsvetia, alebo "bielych golierov". 

Bez ohľadu na to, kam ich možno zaradiť , sú to kriminálnici navzájom poprepájaní  a ich previazanosť si najjednoduchšie predstavíte ako loptu s napichanými špendlíkmi husto vedľa seba a pospájanými navzájom nitkami - a napokon zistíte, že z každého špendlíka vedie ku každému cez iný ďalší nejaká nitka. 

Túto pavúčiu sieť už asi ťažko niekto rozuzlí, a tobôž pretne - buď pre nedostatok možností, alebo odvahy rázne "s nimi " "zatočiť".

Ani pri najlepšej vôli tej malej hŕstky niektorých jednotlivcov, ktorí sa snažia, aby sa v spoločnosti označovanej za demokratickú netolerovali  mafiánske praktiky na žiadnej  úrovni verejného diania, žiadne svetlo sa na konci tunela vytunelovaného hospodárstva štátu  neukazuje.

Neverím ani, že zverejnením mien by sa týmto podliakom dostalo  tej "cti", že im budú venovať pozornosť orgány činné v trestnom konaní, pretože aj tam sedia desiatky, ak nie priamo stovky ich komplicov v roli ochrancov pochybných a preukázateľne spochybniteľných práv slovenských kriminálnikov najrôznejšieho druhu.

A pri snahách o podobné kroky sa jednotlivci-oznamovatelia vystavujú ešte aj  riziku, že sú stíhaní za nactiutŕhačstvo, na čo treba neustále poukazovať - aby mali na zreteli, že môžu zničiť život nielen sebe, ale aj svojim najbližším!

Akoby gauneri nejakú česť vôbec mohli mať! Majú ale nielen príležitosť, ale aj možnosť ešte aj na  tej diskutabilnej vlastnej cti  dobre zarobiť cez rozsudky  , ktoré v ich prospech vydávajú zasa len im podobní!

Ale aj keď už dávno nemáme dôvod veriť v obrat k lepšiemu - hoci tá sprofanovaná "nádej je večná" - prečítať si  ten článok Vám stojí za to - verte mi! 

Aspoň získate obraz o tom, čo sa nám, a ako sa nám to odohráva za chrbtom, pričom do tvárí nám podsúvajú ubezpečovania o svojich čestných úmysloch v prospech občana, národa a štátu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára